Ultima oră

24 martie: 77 persoane în carantină și 1749 în autoizolare în Vrancea. Numărul cazurilor confirmate la nivel național a ajuns la 762

Ziarul de Vrancea
24 mar 2020 2340 vizualizări

Numărul cazurilor de coronavirus din România a ajuns la 762, dintre care 186 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Opt persoane au decedat, 79 s-au vindecat, iar șase sunt în stare gravă. 12624 de teste au fost prelucrate la nivel național.

La nivelul județului Vrancea, 1749 persoane se află în autoizolare la domiciliu, dintre care 336 au intrat sub această măsură în ultimele 24 de ore. În carantină instituționalizată se află 77 persoane.

În urma activităţilor desfăşurate de echipaje mixte de polițiști, jandarmi din cadrul IJJ Vrancea, s-au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 185.500 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor art. 5, alin.1, din Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor în intervalul orar 22.00-06.00.

BULETIN DE PRESĂ

24 Martie 2020, ora 13.00

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 226 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 4 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Totodată, începând de aseară, de la ora 22.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motive referitoare la deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie și deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Reiterăm faptul că, începând din data de 23 martie a.c., în intervalul orar 22.00 – 06.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz.  Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf.

 

Până astăzi, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași).

Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.473 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 8.171 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 154 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 903 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

La nivelul județului Vrancea, în data de 24 martie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1749 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu, dintre care 336 au intrat sub această măsură în ultimele 24 de ore. În carantină instituționalizată se află 77 persoane.

Începând cu data de 23 martie a.c., ora 22:00, echipaje mixte de polițiști, jandarmi din cadrul IJJ Vrancea, precum și polițiști locali au efectuat acţiuni pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, ce au avut ca principal scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020.

În urma activităţilor desfăşurate, forţele de ordine au verificat în trafic 180 de autovehicole, fiind legitimate 252 de persoane. În urma acestor verificări s-au aplicat 73  de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 185.500 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor art. 5, alin.1, din Ordonanța Militară nr.2 din 21.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor în intervalul orar 22.00-06.00.

Sumarul complet al acțiunilor structurilor MAI este următorul:

Inspectoratul Situațiilor de Urgență Vrancea a  executat 5 misiuni cu 23 pompieri astfel:

-1 misiune cu 5 pompieri pentru asigurarea transmiterii situațiilor numerice și nominale cu persoanele izolate la domiciliu, respectiv carantinate către instituțiile cu atribuții la nivelul județului; 

-1 misiune cu 4 pompieri pentru centralizarea, corelarea și raportarea tuturor datelor specifice asigurării fluxului informațional-decizional la nivelul CJCCI Vrancea;

-1 misiune cu 4 pompieri si 1 auto pentru asigurarea, verificarea și întreținerea echipamentelor și materialelor puse la dispoziția Spitalului de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani în vederea efectuării pre-triajului persoanelor care se prezintă la UPU-SMURD;

-1 misiune cu 5 pompieri pentru asigurarea suportului tehnic/operațional privind funcționarea echipamentelor și mijloacelor specifice din cadrul CJCCI Vrancea;

-1 misiune cu 5 pompieri și un auto privind transportul de echipamente de protecție și aparate de decontaminare de la sediul ISU Vn la SAJ Vrancea și subunitățile ISU Vn;

- 1 misiune de asigurare logistică cu 5 subofițeri pentru preluarea echipamentului de protecție conform Dispoziție DSU nr. 540 din 23.03.2020.   

Inspectoratul Județean de Jandarmi Vrancea a efectuat 37 misiuni cu 145 de cadre astfel:

-14 misiuni privind verificare respectării măsurilor de autoizolare la domiciliu cu 91 cadre;

 -3 misiuni asigurare ordine publică centre de carantină cu 6 cadre;

-6 misiuni insotire transport persoane catre centrul de carantina cu 12 cadre;

-6 misiuni insotire transport persoane in tranzit cu 12 cadre;

-3 misiuni monitorizare zonă de interes operativ/zone aglomerate in orasele Focsani, Adjud, Panciu cu 9 cadre; 

-1 misiunie monitorizare zone interes operativ si restrictionare acces in zona Crang Petresti cu 2 cadre;

- 3 misiuni monitorizare zone imbarcare/debarcare in/din mijloacele de transport in comun cu 9 cadre;

-1 misiune pentru centralizarea corelarea si raportare  tuturor datelor specifice asigurarii fluxului informational decizional la nivelul CJCCI VN cu 4 cadre

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a efectuat 142 misiuni cu 280 de cadre astfel:

-90 misiuni privind verificare respectării măsurilor de autoizolare la domiciliu;

-2 misiuni de mentinere a ordinii la unitati de carantina;

-6 misiuni de depistare a persoanelor care se sustrag din izolare;

-4 misiuni de fluidizare a circulatiei;

-30 misiuni de verificare a S.C./P.F.A a interdictiilor impuse;

-8 misiuni sprijin DSP Vrancea;                                  

-2 alte misiuni.

Pe timpul desfășurării misiunilor de mai sus, nu au fost întâmpinate probleme. 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 48 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 36 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Franța. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

 Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global:

 

Până la data de 23 martie 2020, au fost raportate 160.233 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost  înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

 

ŢARA

CAZURI CONFIRMATE

DECEDAȚI

VINDECAŢI*

Italia

 59.138 (+5.560)

5.476 (+649)

7.432   (+408)

Spania

 28.572 (+3.646)

1.720   (+394)

3.355   (+780)

Franţa

 16.018 (+1.559)

 674    (+112)

2.207   (+6)

Germania

 24.774 (+3.311)

  94      (+27)

453     (+187)

Regatul Unit

 5.683   (+665)

281     (+48)

140      (+3)

 

Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en)

 

 

 

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 23 MARTIE 2020

CAZURI CONFIRMATE

DECEDAȚI

VINDECAȚI*

 

338.307 (+33.032)

14.602 (+1.660)

101.898  (+3.032)

 

 

*conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE - https://systems.jhu.edu/

 

* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 22-23 martie

 

 

Grupul de Comunicare Strategică


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.