Ultima oră

35 de hectare impadurite cu plopi fara sot

Mihaela Beșleagă
17 nov 2008 770 vizualizări
Directia Silvica Focsani a finalizat impaduririle de toamna. Acestea s-au desfasurat pe o suprafata de 35 de hectare, in zona de cimpie si de lunca din ocoalele silvice Adjud si Focsani, pe care s-au plantat plopi

Din aceasta suprafata, numai la Adjud s-au plantat integral 18 hectare cu specia plop. Cit priveste soarta perdelelor forestiere plantate in primavara acestui an in zona Tataranu, acestea au fost compromise de seceta de peste vara. Silvicultorii estimeaza din aceasta cauza pierderi ale plantatiilor pe o suprafata totala de aproape 14 hectare. "La perdelele forestiere, plantate in special pe raza Ocolului Silvic Gugesti, am avut pierderi foarte mari in vara, din cauza secetei. In iunie reusita era de 98%, dar se pare ca ne-am bucurat prea devreme. Sintem obligati sa facem cmpletari si refaceri ale plantatiilor", a spus Titi Olteanu, purtatorul de cuvint al Directiei Silvice Focsani. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.