Ultima oră

Propact cere sprijinul viitorilor parlamentari

Doina Ganea
14 nov 2008 642 vizualizări
Sindicatul Taranilor ii provoaca pe actualii si viitorii parlamentari la discutii pe marginea modificarii Legii Viei si Vinului

Primvicepresedintele Propact 2005, Gino Toma, a declarat ieri ca modificarile la Legea Viei si Vinului nu au stirnit nici un ecou in actiunile viitorilor parlamentari. Sindicalistii din agricultura spun ca nici un candidat nu s-a interesat de doleantele prodgorenilor, desi fac atita caz de binele agriculturii. Modificarile nu au fost inca promovate in Parlament, desi Propact a depus eforturi pentru a-i sensibiliza pe alesii natiei. In plus, Gino Toma sustine ca modificarile aduse Legii 244/2002, privind via si vinul, introduse in Parlament, nu au primit nici aviz de la Ministerul Agriculturii. Sindicalistii sustin ca, in schimb, ministerul de resort organizeaza mese rotunde cu marii procesatori, fara sa-i invite si pe proprietarii de terenuri. "Ca de obicei, noi, podgorenii, proprietarii de terenuri, nu sintem invitati la asemena discutii. Sint invitati numai procesatorii care vind 99% din vinul aparut pe piata. Dupa cite am inteles, se pregateste o noua lege a viei si vinului, dar evident in favoarea marilor procesatori. Daca este asa, vom cere demisia functionarilor din MADR, pentru asemenea proiect. Pe noi nu ne invita la discutii, ca sa nu stricam fratia dintre politicieni si procesatori, fratia spagii. Pentru ca e mai simplu sa incasezi rapid o spaga ca sa inchizi ochii la vinul de import, decit sa promovezi vinurile tale autohtone", s-a aratat revoltat Gino Toma. Propunerile de modificare a legii au venit de la Federatia "Viticultorii Vrancei" si Sindicatul National al Taranilor Propact. "Noi am adunat podgorenii si am invitat toti parlamentarii la dicutii pe tema modificarii acesteia. Numai deputatul Daniel Ionescu ne-a ajutat sa ajungem cu legea in Parlament, in rest nimeni", a declarat Gino Toma. Amendamentele propuse legii sint legate de accizare si de vinzarea bauturilor pe baza de vin, must si subproduse vinicole. In plus, podgorenii vor ca la cupajarea vinurilor autohtone sa nu mai fie folosite produse viticole din import. Cu toate ca nu s-au aratat a fi prea uniti, Gino Toma spune ca podgorenii sint dispusi sa iasa in strada daca legea nu va fi trecuta prin Parlament. "Vom trece si la masuri mai radicale, cum ar fi scoaterea podgorenilor in strada. Acest lucru va avea loc mai intii la Focsani, inainte de alegeri", a spus seful Propact. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.