Ultima oră

Ursul de la Dumitresti, ciine sub acoperire

Mihaela Beșleagă
13 nov 2008 713 vizualizări
Reprezentantii Ocolului Silvic Dumitresti, impreuna cu medicul veterinar din localitate s-au deplasat ieri la stina lui Victor Galoiu, unde la sfirsitul saptaminii trecute un animal salbatic neindentificat a ranit mortal patru oi si a speriat satenii

Initial, dupa urmele de la fata locului, proprietarii stinei din Galoiesti au crezut ca ar fi putut fi vorba despre un urs sau un lup, dupa modul in care a actionat, avind in vedere faptul ca Dumitrestiul este o zona frecventata de ursi. Se pare insa ca in acest caz a fost vorba doar de unul sau mai multi ciini infometati. "Cei de la Ocolul Silvic au fost ieri (alaltaieri, n.r.) acolo, se pare ca a fost un ciine, nu s-a gasit nici o urma de urs sau lup, daca ar fi fost asa, ar fi mincat oile cu totul", ne-a spus George Capatina, responsabilul departamentului de vinatoare din cadrul Directiei Silvice Focsani. Acelasi verdict l-au dat si autoritatile locale, care au spus ca, cel mai probabil, aparitia ursului in sat a fost un zvon, cu atit mai mult cu cit nici Directia Silvica si nici Primaria nu au fost anuntate despre eveniment, despre care au aflat din presa. In vara, vinatorii au luat urma unui urs care a decimat o stina din aceeasi comuna, din satul Bicestii de Jos, cu scopul de a-l impusca, dupa ce au primit avizul de la Ministerul Mediului. Se pare insa ca ursul a disparut ulterior fara urma. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.