Ultima oră

In fata calculatorului pentru permisul auto

Dan Chiriac
10 nov 2008 779 vizualizări
Proba teoretica se face prin metoda Touch-screen , mai exact candidatii vor atinge ecranul cu degetul

Incepind de miine, examenul pentru otinerea permisului auto se va sustine intr-o noua formula. Serviciul Public Comunitar pentru Inmatriculari Vehicule si Permise Auto (SSPCRPCIV) va organiza proba teoretica pentru obtinerea permisului de conducere pe calculator, activitate ce se va desfasura pe un numar de opt statii de examinare, in Focsani, pe strada Cuza Voda nr. 56. Pentru programarea la examen, candidatii trebuie sa se prezinte la sediul SSPCRPCIV Vrancea, pe strada Cezar Bolliac nr. 12, in zilele de luni-joi, intre orele 8.00 si 16.00, respectiv vineri, intre orele 8.00 "" 12.00, cu dosarul personal, ocazie cu care se va efectua fotografia pentru emiterea documentului in cazul in care este declarat admis atit la proba teoretica cit si practica. Persoana declarata respinsa se poate programa la un nou examen dupa cel putin 15 zile de la data esecului, dar nu mai tirziu de un an de zile de la absolvirea cursurilor, in caz contrar urmind sa efectueze un nou curs de pregatire", a spus comisarul Marian Patrascu, seful SPCRPCIV Vrancea. Examinarea la proba teoretica in sistem informatic se face utilizind aplicatia de tipul "Touch-screen" "" atingerea cu degetul a ecranului, pentru inregistrarea raspunsurilor alese de candidat. Testul teoretic se compune din doua parti, unul de acomodare, urmat de cel propriu-zis. Fiecare intrebare are trei variante de raspuns. Aplicatia ofera urmatoarele optiuni: "trimite raspunsul" "" daca se apreciaza ca raspunsul este corect, "anularea" "" daca se doreste anularea unui raspuns considerat initial corect, "aminarea" "" raspunsul la una sau mai multe intrebari, prin atingerea tastei "Raspund mai tirziu". In cazul in care candidatul raspunde gresit la mai mult de patru intrebari, acesta este declarat respins. "Examinarea teoretica pe calculator este una din masurile destinate asigurarii transparentei si elimina suspiciunile cu privire la colaborarea dintre candidat si examinator", precizeaza Marian Patrascu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.