Ultima oră

Baietii destepti din dosarul Bancorex nu vor la mititica

Doina Ganea
10 nov 2008 1101 vizualizări
Cei mai cautati vrinceni ai momentului, condamnatii din dosarul Bancorex - credite curier, nu vor sa cunoasca viata grea din penitenciar.

Urmaritii cer instantei aminarea executarii pedepselor

Este vorba de Domnica Bolovan, Emilia Oancea, Marius Iorga, fostul vicepresedinte al CJ Vrancea, si omul de afaceri Costel Stefan pe care politistii vrinceni i-au dat in urmarire generala de saptamina trecuta. Unii dintre cei care se sustrag executarii mandatelor pregatesc, prin avocati, o revizuire a dosarului, altii solicita o suspendare a executarii pedepsei, cu atit mai mult cu cit exista deja precedente celebre prin judet. Este vorba in primul rind de Daniel- Marius Tuvene, si el implicat in dosar, care are astazi termen pentru o cerere de intrerupere a pedepsei, dar si o cerere de contestatie in anulare. O alta cerere are in vedere aminarea pedepsei si este facuta de catre Emilia Oancea, fosta partenera de afaceri a fostului taranist exclus din partid Marius Iorga. Aceasta motiveaza ca are un copil bolnav in intretinere. Marius Iorga, si el inculpat in dosarul Bancorex, a depus o cerere de aminare a executarii pedepsei. Un mandat de arestare a fost emis si pe numele lui Petrisor Rogozan, fostul sef de la Serviciul Credite, condamnat la 6 ani de inchisoare, care chiar daca s-a predat autoritatilor a depus si el doua cereri. Una pentru intreruperea executarii pedepsei, iar alta pentru aminarea executarii pedepsei. Evident ca, in astfel de cazuri, fiecare dintre inculpati poate invoca tot felul de motive pentru care nu-si poate executa pedeapsa, mergind de la starea de sanatate si pina la probleme legate de intretinerea familiei. Vinovatii gasiti de instanta pentru "tunul" partial dat fostei Bancorex au de executat, in urma sentintei definitive a Curtii de Apel Galati de pe 30 octombrie, pedepse cuprinse intre 6 si 7 ani de inchisoare, fiecare. Acestia au fost condamnati pentru inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si abuz in serviciu in forma calificata. In dosarul Bancorex procurorii au anchetat 103 de agenti economici din Vrancea pentru acordarea ilegala de credite curier, fiind cercetate 74 persoane si condamnate in final doar citeva. Dupa cum se vede, dupa gratii ar putea ajunge intr-o zi numai plevusca acestei megaafaceri. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 23 ore, 11 minute, 57 secunde
Baietii astia ,,DESTEPTI"mi se pare mie, dau idei oamenilor cum poti fura bani de la banci si cum poti scapa: AR TREBUI UN GHID SCOS, AR FI SIGUR UN best seller teapa la banca, apoi tii procesul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.