Ultima oră

Vrancea most wanted

Nicoleta Cristea
8 nov 2008 868 vizualizări
Politia nu a prins inca nici un urmarit din dosarul Bancorex

Cei mai cautati vrinceni in acest moment, condamnatii din dosarul Bancorex "" credite curier, nu au fost depistati inca. Pina ieri dupa amiaza nici unul dintre urmaritii general nu s-a predat, astfel ca goana va continua si astazi. Nu este exclus insa ca in acest moment cei care se sustrag executarii mandatelor sa pregateasca, prin avocati, o revizuire a dosarului, sau sa solicite o suspendare a executarii pedepsei, cu atit mai mult cu cit exista deja precedente printre dosarele din judet. Politistii vrinceni i-au dat in urmarire generala pe Domnica Bolovan, Emilia Oancea, fosta partenera de afaceri cu Marius Iorga, fostul vicepresedinte al CJ Vrancea, cautat si el, si pe omul de afaceri Costel Stefan, fostul patron de la restaurantul UnicoTur Golesti, peste care s-a tras obloanele de ani buni. Mandat de arestare emis pe numele sau avea si Petrisor Rogozan, fostul sef de la Serviciul Credite, condamnat la 6 ani de inchisoare, care insa s-a predat autoritatilor in urma cu trei zile. Vinovatii gasiti de instanta pentru "tunul" dat fostei Bancorex au de executat, in urma sentintei definitive a Curtii de Apel Galati de pe 30 octombrie, pedepse cuprinse intre 6 si 7 ani de inchisoare. Acestia au fost condamnati pentru inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si abuz in serviciu in forma calificata. In dosarul Bancorex procurorii au anchetat 103 de agenti economici din Vrancea pentru acordarea ilegala de credite curier, fiind cercetate 74 persoane, fie functionari bancari, fie administratori sau reprezentanti legali ai firmelor care au contractat astfel de credite. Dupa ce s-au cernut bine prin sita Justitiei, dupa gratii ar putea ajunge doar pleava acestei afaceri de anvergura nationala. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.