Ultima oră

Soferii pot cere procurorilor prelungirea dovezii

Raluca Manolache
8 nov 2008 873 vizualizări
Decizia a fost luata de Curtea Constitutionala Conducatorii auto lasati fara permise de politistii de la Circulatie vor putea primi prelungirea dreptului de circulatie de la procuror sau de la instanta de judecata

Prelungirea se poate solicita pentru cel mult 30 de zile pina la dispunerea neinceperii urmaririi penale ori pina la raminerea definitiva a hotaririi instantei. Aceste reglementari privind circulatia pe drumurile publice au fost decise marti de Guvern, dupa ce Curtea Constitutionala a hotarit ca rolul autoritatilor implicate in procedura prelungirii dreptului de circulatie (pe de o parte, procurorul sau instanta de judecata, iar, pe de alta parte, reprezentantul politiei) este in totala contradictie cu statutul constitutional al acestora, precum si cu principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat. Astfel, la cererea titularului permisului de conducere retinut, procurorul care efectueaza urmarirea penala sau exercita supravegherea cercetarii penale ori, in faza de judecata, instanta investita cu solutionarea cauzei poate decide prelungirea dreptului de circulatie cu cel mult 30 de zile, pina la dispunerea neinceperii urmaririi penale, scoaterii de sub urmarire penala ori incetarii urmaririi penale sau, dupa caz, pina la raminerea definitiva a hotaririi judecatoresti. "Dovada inlocuitoare permisului de conducere se prelungeste de seful Serviciului Politiei Rutiere cu aprobarea procurorului sau instantei de judecata. Acest lucru este stipulat in Codul Rutier. Persoana in cauza se duce la Parchet si printr-o cerere solicita prelungirea dreptului de circulatie", a spus comisarul Adrian Huzum, de la Serviciul Politiei Rutiere. La nivel de judet majoritatea solicitarilor de acest gen se fac in cazul producerii accidentelor usoare, grave si mortale. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.