Ultima oră

50 de milioane, 25 de strazi si un bulevard

Doina Ganea
7 nov 2008 837 vizualizări
Numarul strazilor reparate a scazut, iar programul de lucrari a fost depasit cu sase luni Lucrarile de reabilitare a strazilor din Focsani, desi sint in intirziere, au fost realizate in proportie de 53%. Acesta ar putea fi, pe scurt, istoria de doi ani a reabilitarilor stradale din municipiu.

Primaria Focsani a imprumutat 50 de milioane de lei pentru a reface 7 bulevarde si 45 de strazi. Initial, edilul sef Decebal Bacinschi si-a propus prin 2005-2006 sa cuprinda in programul de reabilitare a Focsaniului aproape 100 de strazi, dar treptat numarul acestora a scazut. Dupa ce a obtinut acordul alesilor locali pentru a contracta un imprumut bancar de 50 de milioane de lei, numarul strazilor a ajuns la 45, la care s-au adaugat insa sapte bulevarde. Potrivit informatiilor oficiale, Primaria Focsani nu a reusit in ultimii doi ani decit refacerea integrala a unui singur bulevard si anume Bd. Republicii, 70% din Bd. Cuza Voda si a unui numar de 25 de strazi. Municipalitatea a platit pina acum 20,8 milioane de lei. Potrivit primarului, prioritate in realizarea infrastructurii au avut strazile care aveau utilitatile realizate deja. Pentru intirzierile de la programul initial de derulare a lucrarilor, primarul arunca vina pe vreme, iar pentru strazile pe care nu au inceput lucrari, pe societatile de utilitati si pe focsaneni. Programul de lucrari a fost depasit cu 5-6 luni, dar edilul precizeaza ca aceste termene se vor recupera. "Am incheiat lucrarile pe strazile Siretului, Vilcele, Dinicu Golescu, Antrepozite, Dionyssos, Milcov, Complexul Tabacari, Petre Stefu si zona Bahne, cu strazile Bistrita, Poenitei, Magura. Pe Comisia Centrala mai avem ridicarea la cota a capacelor de canalizare, dupa care, in 2-3 zile, putem trece la asternerea ultimului strat, cel de uzura. Practic, avem finalizat si pachetul de strazi din Bahne, plus strazile Ana Ipatescu si Mihai Eminescu", s-a justificat Decebal Bacinschi. Din creditul de 50 de milioane de lei, suma de 41,8 milioane de lei a fost alocata lucrarilor de reabilitare pe pachetele de strazi scoase la licitatie. Garantia acordata pentru aceste lucrari este de doi ani. Primaria municipiului a asigurat finantarea acestora prin imprumutul extern de 50.000.000 lei contractat printr-un montaj financiar credit si obligatiuni municipale de la Dexia KommunalKredit Bank. Destinatia banilor a fost si semaforizarea intersectii Bd. Independentei cu strazile Penes Curcanul, Greva de la Grivita si Aurora: 612.000 lei, precum si amenajare sens giratoriu intersectia str. Vilcele - Anghel Saligny - Cotesti - Gh. Asachi - D. Golescu: 329.000 lei. Din acelasi imprumut Primaria a redirectionat 2,1 de milioane de lei catre lucrarile de refacere la Piata Unirii, propunere neavizata initial de consilierii locali in sedinta ordinara din aprilie. Suma reprezinta 15% din contributia bugetului local al Focsaniului la lucrarile de reabilitare a Pietei Unirii. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 4 ore, 52 minute, 24 secunde
Dar cu strada GH. DOJA cum ramane ? Numai gropi si noroi cand ploua . Mai rau dacat la tara . Verificati sa va convingeti .
, acum 739398 zile, 4 ore, 52 minute, 24 secunde
strazile s-au facut in bascalie , numai in centru iar pe laterale nimic.Numai ca sa ne ia ochii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.