Ultima oră

Sindicalistii din sanatate ies in strada, la Focsani

Raluca Manolache
6 nov 2008 757 vizualizări
Cadrele medicale care fac parte din Federatia Sanitas vor organiza si la nivel de judet un miting de protest

Actiunea se va desfasura tot pe 14 noiembrie, cind in Capitala va fi organizat un miting mai mare. Liderul local al Sanitas, Claudiu Grosu, spune ca mitingul la care vor participa in jur de 300 de asistenti se va desfasura in fata Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, intre orele 9.00-11.00. "Dupa primele negocieri inca nu am ajuns la un rezultat care sa ne multumeasca, fapt pentru care programul de proteste ramine acelasi. Pe 11 noiembrie vom avea un miting foarte mare in Capitala, mai apoi va fi organizata o greva de doua ore in fiecare unitate sanitara. Pe 11 noiembrie si in Vrancea vom face un miting. In cazul in care nu se va ajunge la o intelegere, pe 20 noiembrie vom avea greva generala", ne-a declarat Claudiu Grosu. Si sindicalistii afiliati la Federatia Nationala Sindicala Ambulanta au demarat in aceste zile o actiune de stringere a semnaturilor pentru un protest similar. Acestia se alatura colegilor din spitale deoarece considera ca reforma in domeniul sanitar si o salarizare corespunzatoare a activitatii de urgenta din Serviciile de Ambulanta ar reduce hemoragia de personal si pregatirea profesionala la standarde europene. Sindicalistii din Sanatate cer majorarea salariilor cu 50-60%, acordarea tichetelor de masa, a sporurilor pentru conditii deosebite, primei de vacanta, sporului la salariul de baza pentru orele lucrate simbata, duminica si in sarbatorile legale, precum si acordarea integrala a facilitatilor referitoare la servicii, tratamente si medicatie gratuita pentru angajatii din sistemul public de sanatate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.