Ultima oră

Gheorghe Sararu a fost luat in balon de un judecator

Nicoleta Cristea
5 nov 2008 1086 vizualizări
Chemat ca martor in procesul fostului contabil al primariei, fostul primar i-a spus magistratului ca a iesit la pensie dupa 18 ani de primarie

Fostul edil din Mera, Gheorghe Sararu, s-a prezentat ieri ca martor intr-un proces intentat de Ionel Chipaila, fostul contabil al primariei, institutiei administratiei locale. Procesul a inceput pe un ton glumet, dupa ce instanta a asteptat ceva timp ca Sararu sa intre in sala dupa ce fusese strigat. "Dar unde tineti martorul? In gara?", a replicat judecatorul vazind ca Sararu nu mai are de gind sa vina in sala. Plin de el, Sararu a intrat in sala Tribunalului, insa judecatorul Mihai Stoian nu a parut impresionat, ba chiar l-a intrebat ce functie are. Sararu a raspuns ca in prezent este pensionar, insa a fost primar timp de 18 ani. Judecatorul l-a intrebat insa unde a fost primar, iar mai apoi din partea carui partid. "La ce partid ati fost? PSD... si acum ati ramas pe drumuri?", a glumit judecatorul cu fostul edil arestat la un moment dat. Acesta a pus de asemenea intrebari privind culoarea politica a actualului primar, dar si de cea a secretarei primariei, Marioara Serban, marul discordiei in acest proces, cea din cauza careia Ionel Chipaila a demisionat din functie. Dupa spusele lui Sararu, Chipaila ar fi avut in diverse rinduri conflicte cu secretara, iar de multe ori a vrut sa isi dea demisia, fiind oprit chiar de fostul primar PSD-ist. Cei trei insa au facut "echipa" in primarie din anul 1994, anul cind Chipaila a fost angajat. In ceea ce ii priveste pe Sararu si secretara primariei, acestia au fost colegi din 1990, anul cind ex-primarul PSD-ist a fost uns in functie. Gheorghe Sararu a mai aratat ca Ionel Chipaila a fost un om «de incredere» in primarie, care a primit salarii de merit de mai multe ori. Paharul lui Chipaila s-a umplut dupa alegerile locale de anul acesta, cind secretara Marioara Serban l-a acuzat ca ar fi furat condica de prezenta, masura instituita de actualul primar liberal Ion Sticlaru. Marioara Serban i-a facut si plingeri penale in acest sens la Parchet, insa, cu toate acestea, ieri, avocatul fostului contabil a depus acte din care reiese ca plingerile impotriva acestuia au primit NUP. Avocatul lui Ionel Chipaila a solicitat finalizarea dosarului, insa instanta s-a vazut nevoita sa mai dea un termen in proces, dat fiind ca reprezentantii Primariei si ai Consiliului Local Mera nu au fost prezenti in sala si nu avut ocazia sa isi sustina punctul de vedere. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.