Ultima oră

Propact vrea sa scoata podgorenii in strada

Doina Ganea
5 nov 2008 693 vizualizări
Viticultorii vor dezbaterea in regim de urgenta a modificarilor aduse Legii viei si vinului Primvicepresedintele Propact 2005, Gino Toma, a tinut sa faca ieri unele precizari cu privire la modificarile aduse Legii 244/2002, privind via si vinul.

Aceasta ca urmare a faptului ca, la finele lunii trecute, cu prilejul Festivaluli Viei si Vinului, unul dintre candidatii PSD la alegerile parlametare a lasat sa se inteleaga ca formatiunea sa politica a contribuit si va promova modificarile cerute de podgoreni. Gino Toma a subliniat faptul ca propunerile de modificare a legii au venit in exclusivitate de la Federatia "Viticultorii Vrinceni" si Sindicatul National al Taranilor, Propact. "Aceasta este "Povestea legii" de Gino Toma si Teodor Manole. Poveste in care noi am adunat podgorenii si am invitat toti parlamentarii la dicutii pe tema modificarii legii. N-a venit decit Corneliu Momanu de la PD-L o data, la o singura intilnire, si deputatul Daniel Ionescu care ne-a si ajutat sa ajungem cu legea in Parlament. In rest nimeni. Si acum se trezesc unii care vor sa cistige capital politic pe seama noastra", a declarat Gino Toma. Podgorenii nu doresc decit patru modificari esentiale aduse acestei legi care le guverneaza existenta. In primul rind este vorba de modificarea art. 16, alin 1 in sensul ca vinurile linistite sa nu mai fie accizate, nici chiar cu acea acciza "0", care inseamna de fapt indeplinirea tuturor conditiilor si formalitatilor pe care trebuie sa le indeplineasca orice procesator autorizat. De asemenea, potrivit modificarilor aduse la art. 21, alin 2, "este interzisa si se pedepseste conform legii comercializarea bauturilor pe baza de vin, must de struguri si subproduse vinicole care nu indeplinesc normele metodologice date in aplicare prezentei legi". De asemenea, podgorenii considera ca acele proceduri de cupajare a vinurilor nu trebuie sa se faca din vinuri importate. Potrivit Propact, podgorenii sint dispusi sa iasa in strada daca legea nu va fi trecuta prin Parlament si mai ales daca guvernul nu-si va da avizul. "Deocamdata, legea se afla la Camera Deputatilor, care este camera decizionala si asteapta avizul guvernului. Nu conteaza daca e pozitiv sau negativ, important este ca guvernul sa dea acel aviz pentru ca legea sa intre in dezbatere de urgenta, altfel vom trece si la masuri mai radicale, cum ar fi scoaterea podgorenilor in strada", a amenintat liderul Propact 2005. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 12 ore, 28 minute, 19 secunde
Pai protestati domnilor.Si cand unul spune ca a facut ceva pentru voi si nu e adevarat aruncati cu struguri in el.Pacat de struguri,dar poate asa i se face rusine.Sau macar afla cum sunt strugurii de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.