Ultima oră

Razboi total intre Doaga si Serbanoiu

Dan Chiriac
4 nov 2008 3830 vizualizări
Fostul sef al Politiei vrincene, comisarul sef Viorel Serbanoiu, si seful de la Serviciul de Management si Resurse Umane, Constantin Datcu, au ajuns in atentia procurorilor DNA, dupa ce ar fi semnat in fals o adeverinta privind vechimea in munca a unui fost ofiter. Seful IPJ Vrancea, comisarul sef Sandel Doaga, spune ca a trimis sesizarea la DNA. Daca tot a devenit sigur pe propriul scaun, Sandel Doaga vrea sa opereze mai multe schimbari la sefia unor servicii din subordine. In afara de Constantin Datcu, pe faras este si seful Circulatiei

In politia vrinceana incepe vinatoarea de vrajitoare. O scrisoare anonima a deschis un adevarat razboi intre fostul si actualul sef al politiei vrincene. Comisarul sef Viorel Serbanoiu, in prezent comandat al IPJ Botosani, a fost reclamat la Directia Nationala Anticoruptie pentru fals, uz de fals si abuz in serviciu, alaturi de seful Serviciului Management Resurse Umane din cadrul IPJ Vrancea, comisarul sef Constantin Datcu. Scandalul priveste o presupusa eliberare in fals a unei adeverinte de vechime pentru un ofiter de politie, iesit la pensie in perioada cind la cirma politiei se afla Viorel Serbanoiu. Aceasta i-ar fi adus posesorului o pensie marita. Totusi, pe la colturi se vorbeste si de razbunare intre fostele si actualele structuri de putere de la virful politiei vrincene.





Actualul sef al politiei vrincene, comisarul sef Sandel Doaga, a confirmat ieri ca s-a primit o sesizare in care se reclama faptul ca ofiterii Viorel Serbanoiu si Constantin Datcu ar fi semnat in fals o adeverinta de vechime in cimpul muncii care ar fi adus venituri mai mari la pensie pentru un politist in rezerva. "Compartimentul de Protectie Interna a fost cel care a inaintat spre DNA sesizarea pentru cercetari. Aceasta a venit din partea unui cetatean. Intre timp, anchetatorii au ridicat actele si respectiva adeverinta. Fostul sef al politiei vrincene si actualul sef al serviciului managemnet resurse umane sint cercetati pentru fals, uz de fals si abuz in serviciu", ne-a precizat comsiarul sef Sandel Doaga. Surse neoficiale spun ca reclamatia ar privi pensionarea lui Sixf Tataru, fostul sef de la Evidenta Populatiei Focsani, pe vremea cind aceasta era in subordinea Politiei. Acesta a fost reclamat ca ar fi beneficiat de o vechime mai mare in munca si implicit de o pensie marita, in urma eliberarii presupusei adeverinte. Totul a pornit in urma unei discutii la o circiuma, transformata mai apoi intr-o scrisoare anonima, dupa cum ne-au declarat surse din Politie.

Fostul sef al politiei vrincene spune ca din punctul sau de vedere nu exista nici un fel de problema, el dindu-si semnatura pe adeverinta respectiva in conditii legale. "Atita timp cit exista un serviciu competent, mai exact Serviciul Management Resurse Umane, nu vad care e problema mea. Nu este singura adeverinta pe care o semnez. Cei de la resurse umane au in competenta sa verifice vechimea in munca a cadrelor. Seful serviciului semneaza, iar eu o contrasemenez ca pe orice alta adeverinta. Ca inspector sef nu merg sa verific in dosar vechimea celui pensionat, atita timp cit avem personal cu asemenea atributii. Daca voi fi chemat sa dau declaratii voi merge, nu e nici o problema, dar eu ma simt curat", ne-a declarat Viorel Serbanoiu, in prezent inspector sef al IPJ Botosani. Dupa "matrasirea" sa din fruntea politiei vrincene, printr-o "avansare" in nordul Moldovei, Serbanoiu pare din nou in razboi deschis cu Sandel Doaga. De altfel, la instalarea sa in fruntea Politiei, Sandel Doaga nu s-a ferit sa spuna ca Serbanoiu a contribuit la schimbarea sa din functia de adjunct, dupa un sondaj facut printre politisti care arata ca era dispus sa duca la indeplinire comenzi politice venite de la PSD. Plingerea la DNA pare sa fie un nou episod din razboiul fostului si actualului sef al politiei vrincene. Seful Serviciului Resurse Umane ne-a precizat aseara ca, din punctul sau de vedere, sesizarea nu se va confirma. "Opinia mea este ca in acest caz s-a procedat corect, iar rezultatul cercetarilor va arata ca nu s-a facut nici un fals in adeverinta de pensionare a ofiterului respectiv", a spus comisarul sef Constantin Datcu. Numai ca in aceste zile s-au luat la mina si alte dosare de pensionare a unor ofiteri de politie. (Dan CHIRIAC)


Sandel Doaga numit oficial, sefii in pericoli


Adjunctul Inspectorului General al Politiei Romane, comisarul sef Gheorghe Dragomiroiu, a fost prezent ieri la Focsani pentru a-l numi oficial in functie pe comisarul sef Sandel Doaga. "A fost prezent la Focsani pentru a ma instala in functia de inspector sef al IPJ Vrancea ca urmare a concursului organizat. La aceasta intilnire au participat toate cadrele de conducere din IPJ si sefii de post ", ne-a precizat Sandel Doaga. Acesta a fost inscaunat dupa ce a cistigat concursul in defavoarea lui Cristache Jipa, ofiter la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Galati. Concursul a constat in prezentarea proiectului managerial, dar si intr-un interviu sustinut in fata unui secretar de stat din cadrul MIRA. De altfel, Doaga este comandantul Politiei de sase luni, cind a preluat interimar, prin delegatie, postul de la comisarul sef Viorel Serbanoiu. Potrivit unor surse neoficiale, se pare ca vizita adjunctului sefului Politiei Romane are legatura si cu schimbarea din functie a unor sefi de servicii. Pe lista neagra ar fi, pe linga Constantin Datcu, si subcomisarul Daniel Fatu, seful de la Circulatie, cunoscut ca fiind finul lui Viorel Serbanoiu. Aceleasi surse sustin ca cei doi au fost fortati sa-si depuna preavizul, desi acest lucru nu este confirmat oficial. "Daca voi dori sa ies la pensie o voi face doar din propria initiativa, nicidecum fortat de cineva", ne-a spus comisarul sef Constantin Datcu. Pe lista neagra pare ca se afla si prim-adjunctul sefului Politiei, comisarul Gavril Iacob, care in acest moment se afla in concediu medical.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 10 ore, 2 secunde
deci efectiv la noi in acest parc national adica un fel de rezervatie ocrotita cum numai la noi in tara este asa ceva se fac tot fel de jocuri cu fel si fel de personaje cu puteri magice si combinatii citeste integral
, acum 739392 zile, 10 ore, 2 secunde
dchx olecgnrq ifywd muhlrjxv uwagpxr umnolhyx bdlrkh
, acum 739392 zile, 10 ore, 2 secunde
jmiod knvuszt rlqgwde osel xmdizrpvb mdjcoar qrywndah http://www.oxaierh.ecnayp.com
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.