Ultima oră

Oprisan isi vrea dosarul la Curtea Constitutionala

Nicoleta Cristea
30 oct 2008 672 vizualizări
Magistratii clujeni trebuie sa ia o decizie cu privire la o exceptie de neconsitutionalitate ridicata in dosarul asfaltarilor electorale, cunoscut si sub numele de Dosarul coruptiei .

Ieri, Marian Oprisan, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, Ion Costeanu, Valeriu Iacob si Liviu Rusu, inculpatii din acest dosar, nu au fost prezenti la termen, insa avocatii acestora au semnalat o exceptie de neconstutionalitate, care, daca va fi considerata intemeiata de judecatorii din Cluj, va trimite dosarul direct la Curtea Constitutionala, singura in masura sa judece efectiv astfel de cereri. Procesul este un recurs al DNA impotriva unei decizii a Judecatoriei Focsani. In "Dosarul coruptiei", Judecatoria Focsani, unde s-a judecat procesul la fond, a trimis dosarul inapoi procurorilor DNA, care ar fi trebuit sa dirijeze cauza unui organ competent sa solutioneze cauza. Sentinta instantei a fost bazata pe o exceptie, conform careia DNA-ul nu era competent sa efectueze actele de urmarire penala, deoarece prejudiciul pus in sarcina inculpatilor era mai mic de un milion de euro. In vara anului 2006 DNA i-a trimis in judecata pe Marian Oprisan, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, Ion Costeanu, Valeriu Iacob si Liviu Rusu pe motiv ca ar fi prejudiciat bugetul Consiliului Judetean Vrancea cu aproximativ opt milioane de lei, cu ocazia asfaltarilor din perioada alegerilor din 2004. In replica, DNA a formulat recurs impotriva deciziei Judecatoriei Focsani, iar dosarul a fost stramutat de la Tribunalul Vrancea la Tribunalul Cluj. (N. CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.