Ultima oră

Continua schimbul de noapte la policlinica

Silvia Vrînceanu Nichita
29 oct 2008 877 vizualizări
Deadline-ul omeniei si compasiunii a expirat ieri

Cosmarurile de noapte continua la usa incuiata a spitalului. Ieri, 28 octombrie 2008, a expirat termenul pina la care oficialii Spitalului Judetean de Urgenta «Sf. Pantelimon» Focsani se obligau, printr-un comunicat de presa, sa deschida usa policlinicii pentru bolnavii care stau la coada aici de cu seara pentru a prinde bonuri de ordine la consultatii. Aseara, la ora inchiderii editiei, nu erau semne ca lacatele ar fi putut fi descuiate, iar in hol nu aparusera scaunele, masuta si bauturile calde promise. Doar un telefon public statea agatat de perete, la care bolnavii nu aveau inca acces. Suferinzii nu vor conditii de lux, insa spun ca ar face rugaciuni pentru sefii Sanatatii daca i-ar lasa sa-si omoare noptile grele in holul de la intrare, sub paza unui gardian. «Eu vin de la Ciuslea si am primul autobuz la 5.30. Cind ajung aici pot sa dau «Buna dimineata!" si sa plec pentru ca nu mai prind bonuri. Acum stau sa iau bonuri si pentru diabet si pentru cardiologie, neurologie si oftalmologie, chiar daca medicii au program dupa amiaza. Asta e soarta noastra, a amaritilor», ne-a spus Elena Ciubotaru, o pensionara de 58 de ani. Iulian Petrovici, un tinar de 32 de ani din Focsani, venise la policlinica inca dinaintre de miezul noptii dintre luni si marti. Chiar daca sufera de pareza, tinarul tinea rind pentru o matusa mult mai bolnava decit el. Ii tinea de urit Constantin Gurau, de 67 de ani din Cimpineanca, venit cu bicicleta la policlinica imediat ce gainile s-au dus la culcare. La ora 2.30 erau deja zece bolnavi intovarasiti de suferinta. «Sefii astia mari ar trebui sa stie ca nu venim aici precum gainile la moara. Boala ne mina. Acum sintem putini, dar la inceputul lunii lista e cit toate zilele. Uneori bolnavii se mai si iau la harta, de frica sa nu prinda bonuri. Acum e totusi bine, ca nu ploua "¦ », spunea omul care isi facea incalzirea prin noaptea rece. Bolnavii de la «schimbul trei» asteapta inca normalitatea promisa de Autoritatea de Sanatate Publica in ciuda faptului ca «deadline-ul» omeniei si compasiunii a expirat ieri. (Silvia VRINCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.