Ultima oră

MAPDR, absent la apelul lui Prunache

Nicoleta Cristea
29 oct 2008 738 vizualizări
Apelul in procesul omului de afaceri Corneliu Prunache a fost din nou aminat, dupa ce instanta Tribunalului Bucuresti a observat o lipsa de procedura cu Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, parte in dosar

Prunache este judecat in apel pentru fapte de coruptie, dupa ce acesta si ceilalti doi inculpati, dar si Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au atacat sentinta Judecatoriei Sectorului 1. In noiembrie 2007, instanta l-a condamnat pe Prunache la 4 ani de inchisoare pentru ca ar fi fraudat Agentia SAPARD cu 3,45 milioane lei, in timp ce Virgil Cezar Pirlatescu si Gheorghe Petrescu, angajati ai sai, au primit zece ani inchisoare. In plus, cei trei au fost obligati, prin aceeasi sentinta, si la plata de despagubiri in valoare de 1.250.949,8080 lei catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, plus 5.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat. Omul de afaceri Corneliu Prunache a fost trimis in judecata pentru ca, in calitate de administrator al falimentarei Aispa Stars "˜95, impreuna cu cei doi subordonati, ar fi falsificat documentele cu care a cistigat la licitatie, in 2003, o lucrare de asfaltare a drumurilor din comuna Cordun, judetul Neamt, finantata prin fonduri europene. Ancheta a fost demarata in urma plingerii penale facute de fosta sefa a Serviciului financiar-contabil din Primaria Cordun, Aritmisia Ciuchina. Plingerea a fost indreptata si catre primarul comunei, Adrian Diaconu, care a fost acuzat ca ar fi redactat in fals o hotarire a Consiliul Local, din 30 mai 2003, prin care s-a aprobat constituirea unei comisii de licitatie al carei presedinte era chiar el. Cum lucrarea era cu dedicatie, Aispa Stars "˜95 Focsani a fost singura firma care a depus oferta, iar pe 25 august 2003 s-a semnat contractul de executie. Corneliu Prunache a sustinut ca Aispa Stars "˜95 nu ar fi fost beneficiara fondurilor europene, contractul de finantare fiind incheiat intre Consiliul Local Cordun si Agentia SAPARD. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.