Ultima oră

Tara Vrancei e frumoasa, dar nu e vizitata

Iulia Nicolaie
27 oct 2008 708 vizualizări
Pastravul afumat de la Tulnici, vinul de Panciu, papusile de cas si casul afumat de la Negilesti, precum si mastile funerare de Nereju au fost la mare cautare la Tirgul de Turism al Romaniei de la ROMEXPO, desfasurat in perioada 22-26 octombrie si aflat deja la cea de-a XX-a editie.

Aici, Consiliului Judetean, prin intermediul Centrului Judetean de Conservare si Valorificare a Traditiilor Populare, a reusit sa cistige locul al III-lea din 50 de participanti nationali, iar Tara Vrancei a fost desemnata "Destinatie de exceleta europeana". Premiile au fost inminate de catre Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM-uri, turism, comert si profesiuni liberale, si secretarul de stat Lucia Morariu. La standul judetului au fost prezentate, in prima zi de tirg, obiecte de arta populara din Vrancea arhaica, au avut loc degustari de vinuri si au fost distribuite materiale promotionale. Oferta turistica din Vrancea a fost atractiva si pentru operatorii de turism care au vizitat in numar mare standul Tarii Vrancei, dar care s-au interesat mai intii de starea drumurilor dar si de confortul din pensiunile locului. Cu toate ca Tara Vrancei are cu ce se mindri, participantii spera ca autoritatile sa nu ramina doar cu acest premiu in palmares, ci si sa ia masuri concrete de relansare a activitatilor turistice. La Tirgul de turism au fost prezentate si oferte de petrecere a sarbatorilor de iarna. Din oferta agentiilor de turism nu fac parte doar sejururi, ci si pachete de week-end sau programe city break. Vizitatorii tirgului au primit reduceri intre 3 si 10 la suta. (I. N.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 29 minute, 23 secunde
Dragi vranceni degeaba va bateti cu pumnul in piept ca aveti o tara a Vrancei frumoasa cand cascada Putnei arata atat de dezolant ca aspect,drum neasfaltat si intretinere necorespunzatoare. Apoi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.