Ultima oră

Judecatorii nu vor sa primeasca bip-uri de la inculpati

Nicoleta Cristea
25 oct 2008 643 vizualizări
Justitiabilii s-au aratat interesati de o confruntare on-line cu judecatorii vrinceni.

Cele mai dezbatute probleme ieri pe forum au fost cele legate de publicarea on-line a numelor judecatorilor care dau hotaririle judecatoresti, dar si de pregatirea sedintei de judecata sau amenzile date de judecatori justitiabililor sau inculpatilor care incalca regulile de conduita in salile de sedinta. Un raspuns haios a fost cel al vicepresedintelui Tribunalului Vrancea, judecatorul Costica Dita, referitor la intrebarea daca magistratii au primit telefoane de amenintare. "Eu personal, nu! Dar nici nu le duc dorul. Dar daca totusi se hotaraste vreun inculpat, sper sa nu ma sune cu taxa inversa ori sa-mi dea bip-uri ca sa-l sun eu", a declarat Dita. Ziua Europeana a Justitiei Civile a fost sarbatorita on-line la Tribunalul Vrancea si Judecatoria Focsani, deoarece sediul subred in care activeaza cele doua instante nu este sigur nici pentru cei care vin zilnic aici, si cu atit mai putin pentru alti vizitatori curiosi de activitatea instantei. Presedintele Tribunalului, judecatorul Adrian Toni Neacsu, le-a propus spre sfirsit forumistilor sa vina cu propuneri legate de activitatea instantelor. "Ma gindesc ca o astfel de zi speciala, a usilor deschise sau cum vrem sa-i spunem, ar trebui sa fie de prisos, fiindca instantele au obligatia ca prin intreaga lor activitate curenta sa inspire incredere, deschidere, sa fie transparente si accesibile", le-a transmis presedintele Neacsu celor cu care a stat in contact virtual. (N. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.