Ultima oră

Vrincenii au devenit si mai violenti

Raluca Manolache
24 oct 2008 748 vizualizări
Politia vrinceana incearca sa ridice la un nivel mai inalt colaborarea cu Parchetul u seful IPJ Vrancea este nemultumit de rezultatele obtinute de rutieristi, chiar daca s-au facut eforturi pentru diminuarea numarului de accidente grave

Politistii vrinceni si-au analizat ieri rezultatele obtinute in primele noua luni ale anului. La sedinta a participat si primul procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea, Ioan Lefter, fiind abordate cu aceasta ocazie problemele operative si punctuale privind relatia Politie-Parchet, care nu functioneaza bine intotdeauna. Seful IPJ Vrancea, comisarul sef Sandel Doaga, spune ca la aceasta analiza interna a activitatii a fost invitat si Ioan Lefter pentru ca se incearca o colaborare mult mai buna politist-procuror, dat fiind ca primul aduna probele si celalalt concepe strategia acuzarii, cel putin oficial. "A fost o analiza interna in cadrul careia s-a luat in discutie si colaborarea cu Parchetul. Vrem sa ridicam la un alt nivel aceasta colaborare, sa ne apropiem mai mult", a afirmat seful Politiei. Cu aceasta ocazie, s-a evidentiat ca vrincenii sint pe zi ce trece tot mai violenti. "Pe ansamblu, fenomenul infractional de natura judiciara la nivelul judetului a crescut. Creste cu 17 numarul infractiunilor cu violenta constatate, de la 361 la 378. Dintre acestea, 339 sint loviri sau alte violente si reprezinta 89,68 % din totalul infractiunilor cu violenta. Pozitiv este insa ca infractiunile de mare violenta scad, de la 25 la 16", a declarat comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei. De asemenea, politia vrinceana ocupa locul opt pe tara la infractiuni solutionate. In primele noua luni au fost solutionate 4.763 de infractiuni, cu 650 mai multe decit in aceeasi perioada a anului trecut. Dintre acestea, 1.362 sint economico-financiare, iar 1.802 judiciare. "Pe ansamblu, din situatiile privind volumul criminalitatii la 100.000 locuitori, la infractiunile economico financiare, judetul Vrancea ocupa locul 3 la infractiuni sesizate, locul 1 la infractiuni constatate si locul 4 la infractiuni solutionate. In aceasta perioada au fost solutionate 19 dosare penale complexe, inregistrindu-se un prejudiciu total de 39.942 mii lei, cu 14.158 mii lei mai mare fata de primele 9 luni ale anului 2007", a detaliat ofiterul de presa Mariana Apostol. Oamenii legii au avut in atentie si solutionarea faptelor ramase cu autor necunoscut, care le dau de furca politistilor. Daca la inceputul anului erau in lucru 2.015 dosare, in cursul perioadei au fost inregistrate 1.260 si rezolvate 1.162, din care 783 fapte prin identificarea autorilor, raminind in lucru cu "A. N." 2.113 cauze.


Accidentele grave l-ar putea costa pe Fatu


Politistii de la Circulatie nu au iesit cu fata curata in urma acestei analize a muncii. Comisarul sef Sandel Doaga nu este multumit de rezultatele obtinute, chiar daca s-au depus eforturi pentru diminuarea accidentelor grave si foarte grave soldate cu morti. "Rezultalele per ansamblu sint foarte bune. Singurul aspect care ma nemultumeste se refera la rezultalele obtinute pe linie rutiera. Cu toate eforturile depuse nu am avut rezultate bune. Speram ca noile masuri luate sa indrepte lucrurile si pe aceasta linie de munca", a declarat comisarul sef Sandel Doaga. Nu este exclus ca noul sef al Politiei, a carei numire oficiala sa vina in aceste zile, sa-si doreasca o schimbare de comanda la sefia Politiei Rutiere, stiut fiind faptul ca tinarul subcomisar Daniel Fatu este finul de cununie al fostului sef al IJP Vrancea, Viorel Serbanoiu. Revenind, in acest an, pe soselele din Vrancea s-au produs 165 de accidente grave soldate cu 40 de morti si 151 raniti grav. Se constata ca cele mai multe accidente grave s-au produs pe DN2/E85 si tot pe acest tronson de drum s-au inregistrat si cele mai multe decese. Totul in ciuda faptului ca rutieristii vrinceni sint campioni la numarul de amenzi aplicate in trafic. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 12 ore, 41 minute, 25 secunde
Ma chaema Vranceanu Nichita si sunt violenta, recunosc! Imi place mult sa-mi bat joc de oameni. Daca sunt nevinovati e si mai bine, ca aproape ma excit!Va pup si va asteptla cotitura!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.