Ultima oră

Bachus aduce azi vinul nou in Focsani

Ziarul de Vrancea
23 oct 2008 1469 vizualizări
Astazi, la ora 11.00, are loc deschiderea oficiala a Festivalului Viei si Vinului Bachus 2008, in parcarea de linga Stadionul Milcovul din cartierul Sud.

Peste 100 de politisti si jandarmi vor fi printre petrecareti

Carul alegoric in care Zeul Bachus va strabate Focsaniul va pleca din fata Mausoleului Focsani din Sud in jurul orei 10.45. In jurul orelor 12.00 oficialitatile vor vizita standurile expozantilor de vin, ale mesterilor populari si vor degusta produse traditionale romanesti. Spre seara focsanenii vor putea urmari un spectacol de muzica populara cu participarea ansamblurilor folclorice din Vrancea. Miine organizatorii, printre care si Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea, au pregatit un seminar cu tema «Prezent si perspective in viticultura romaneasca» in sala de sedinte a Consiliului Judetean, la care vor participa specialisti si producatori de vinuri, parlamentari, invitati din tara si din strainatate. Viticultorii spun ca nu se pot bucura de sarbatoarea vinului pentru ca licoarea extrasa din struguri a ajuns sa se vinda mai ieftin ca apa. Pentru festival, CJ Vrancea a alocat anul acesta suma de 650.000 lei. Pentru ca aburii de alcool sa nu se ridice la capul participantilor, jandarmii atrag atentia ca manifestarea trebuie sa se deruleze in limitele bunului simt. Pe linga cei 120 de politisti, 30 de jandarmi vor avea grija ca lucrurile sa nu degenereze. "Misiunile pe care jandarmii vrinceni le vor desfasura sint asigurarea masurilor de ordine si siguranta publica, protectia participantilor pe timpul desfasurarii manifestarilor culturale, prevenirea si combaterea fenomenelor infractionale si contraventionale, restabilirea ordinii publice daca situatia impune. Sfatuim cetatenii participanti la aceasta sarbatoare sa fie atenti la bunurile si obiectele personale, sa dea dovada de un comportament civilizat, iar in caz de nevoie sa apeleze cu incredere la jandarmi in mod direct sau prin apelul unic de urgenta 112", transmite lt. Sorin Hunea, purtator de cuvint al Jandarmeriei. (D. G., I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.