Ultima oră

Inundatiile din rumegus se aduna

Doina Ganea
17 oct 2008 598 vizualizări
Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) a prezentat ieri, in cadrul sedintei Comitetului pentru situatii de urgenta, masurile întreprinse pentru igienizarea cursurilor de apa.

Luna trecuta SGA a constat ca in zona de munte, pe maluri si in albia majora a cursurilor de apa, exista depozite de material lemnos, resturi lemnoase si rumegus, pe raza localitatilor Nereju, Spulber, Paltin, Naruja si Nistoresti, care pot fi antrenate de ape mari si pot provoca efecte negative in aval. "Controalele au fost continuate si in luna octombrie pe cursurile de apa din Odobesti, Cotesti, Gura Calitei, Fitionesti, Milcovul, Nereju, Naruja, Nistoresti, Paltin, Spulber, Tataranu, Tifesti si Virtescoiu. în urma acestui control mai multe primarii (Fitionesti, Paltin, Tataranu, Tifesti, Virtescoiu) si agenti economici (din Nereju si Nistoresti) au fost sanctionati pentru neindeplinirea in totalitate a masurilor stabilite la controlul din luna septembrie", se arata intr-un comunicat al Prefecturii. în cadrul sedintei, subprefectul Manole Merchea, care a subliniat faptul ca igienizarea albiilor este o prioritate, a convocat pentru saptamina viitoare o sedinta cu reprezentantii autoritatilor judetene, in cadrul careia se vor cauta solutii pentru "a constringe atit persoanele fizice, agentii economici, dar si autoritatile locale sa nu mai depoziteze haotic deseurile".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.