Ultima oră

Martorii protejati, deconspirati de procuror

Nicoleta Cristea
16 oct 2008 914 vizualizări
Situatia a avut loc in cadrul procesului in care este judecata fiica unui magistrat din Galati Identitatea martorilor cu protejati din dosarul celor patru galateni acuzati de trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism a fost deconspirata chiar de procurorul care a instrumentat cazul, acesta uitind un biletel in dosar, in care se arata adevaratul nume al acestor doua fete.

Adevarul a fost adus la cunostinta instantei Tribunalului Vrancea ieri, la ultimul termen, cind avocatii au atras atentia asupra acestui fapt, chiar in momentul in care se punea problema audierii acestora. "Noi am presupus ca nu ati vazut toate volumele", a glumit judecatorul, insa greseala fiind deja facuta de procurorii de caz, singura solutie gasita a fost aceea ca martorele cu identitate protejata sa fie audiate sub adevaratul lor nume. Instanta care judeca procesul a dispus o reverificare a martorilor din acte, intrucit o mare parte dintre acestia, la audieri, au declarat ca nu au nici o legatura cu inculpatii. Ieri au fost audiati inca cinci martori in dosarul acuzatilor Andra Georgia Juncu, Ionel Moca, Georgel Bratu si Nedelcu Manea, care fie ca nu aveau nici o legatura cu dosarul, fie ii cunosteau doar din vedere pe inculpati. Astfel, unii dintre acestia nu au putut spune decit ca Ionel Moca avea un Mercedes, si erau invidiosi pe el din acest motiv. "Avea o nevasta frumoasa si ma uitam dupa ea", a declarat unul dintre martori, care evident ca nu avea nici o cunostinta vizavi de traficul de persoane. Singura femeie acuzata in dosar, Andra Georgia Juncu, este un nume sonor in Galati, fiind fiica unei judecatoare. Juncu, in virsta de 24 de ani, este acuzata ca a facut parte dintr-o retea de crima organizata care se ocupa cu exploatarea sexuala, in special in Italia si Spania. Andra Juncu este cercetata pe motiv ca, impreuna cu concubinul ei, ar fi pus la punct o retea de racolare care a functionat in perioada 2001 - 2006. Fetele traficate, inclusive minore, erau exploatate sexual in Spania si Italia. Dosarul a fost stramutat la noi, dupa ce inculpatii solicitasera ca acesta sa fie judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.