Ultima oră

Bani din economii pentru drumul Naruja - Nistoresti

Mihai Boicu
16 oct 2008 1318 vizualizări
Intretinerea drumurilor judetene a costat mai putin decit se prevazuse, astfel incit consilierii judeteni au aprobat in sedinta de indata de ieri redistribuirea sumelor economisite la o alta investitie.

Suma totala economisita a fost de 7,013 milioane lei, aceasta fiind repartizata pentru obiectivul "Reabilitare si modernizare DJ 205 M Naruja "" Nistoresti km 0^00 "" 15^ 200". Decizia de redistribuire a acestei sume a fost luata dupa ce la analizarea executiei bugetare de la 30 septembrie s-a constatat ca este nevoie de o rectificare bugetara, prin suplimentarea bugetului la capitolul "Drumuri si Poduri". Astfel, s-a diminuat suma alocata pentru "Activitati de intretinere curenta, intretinere periodica, reparatii curente si reparatii capitale aferente drumurilor publice" cu suma de 1,25 milioane lei. Banii au fost luati de la pozitia pozitia "Covoare bituminoase (inclusiv documentatia tehnica)", deoarece licitatia a fost adjudecata pentru suma de 3,05 milioane lei, fata de 4,3 milioane lei cit fusesera prevazuti. De asemenea, s-au economisit 2,763 milioane lei si de la modernizarea drumurilor judetene 119 C, 203 H si 252. "Avind in vedere stadiul fizic de realizare a Drumului DJ 205 D Valea Sarii "" Naruja "" Paltin "" Nereju "" Bradacesti km 0^000- 34^ 000 pina la aceasta data si tinind seama atit de timpul ramas pina la finele anului, cit si de prevederile contractuale ale imprumutului efectuat pentru finantarea acestui obiectiv (graficul tragerilor prevede suma de 1,5 milioane lei pe anul 2008), propunem diminuarea bugetului pentru acest obiectiv cu suma de 3 milioane lei", se arata in referatul proiectului de hotarire aprobat ieri. Proiectul a fost aprobat in unanimitate de consilierii judeteni prezenti la sedinta de ieri. Dintre acestia au lipsit democrat "" liberalii Valerica Panciu, Cornel Negru si Constantina Negoita, liberalii Catalin Popescu si Ion Epure, in timp ce de la PSD nu a lipsit nimeni. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.