Ultima oră

Inspectoratul de Stat in Constructii s-a desfiintat

Mihaela Beșleagă
14 oct 2008 4121 vizualizări
Atributiile institutiei au fost preluate de 8 inspectorate teritoriale in constructii, Vrancea incadrindu-se in zona Sud-Est u reorganizarea nu va afecta relatia cu cetatenii, asigura Dragos Micu, seful noului serviciu din judet

Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), organismul de control in domeniul calitatii constructiilor, disciplinei in urbanism, supravegherii pietei produselor pentru constructii si avizarii investitiilor din fonduri publice, s-a reorganizat incepind cu 1 octombrie. Astfel, inspectoratele judetene s-au desfiintat, fiind inlocuite de servicii de control a calitatii lucrarilor de constructii, aflate in componenta fiecaruia din cele opt nou-create Inspectorate Teritoriale in Constructii (ITC). Acestea sint: ITC Bucuresti-Ilfov cu sediul in Bucuresti, ITC Sud-Est - sediul la Constanta, ITC Nord-Est - sediul la Iasi, ITC Sud - Muntenia - sediul la Ploiesti, ITC Sud-Vest Oltenia - sediul la Craiova, ITC Vest - sediul la Timisoara, ITC Nord - Vest - sediul la Oradea si ITC Centru - sediul la Brasov. Vrancea face parte, alaturi de Constanta, Tulcea, Braila, Galati si Buzau, din ITC Sud-Est. Restructurarea inspectoratelor a presupus si desfiintarea functiilor de conducere de inspector-sef si inspector-sef adjunct, inlocuite de un sef de serviciu, functie ocupata la Vrancea de ing. Dragos Micu, fostul inspector-sef al institutiei. "Practic, ne realizam activitatea ca si pina acum, cetatenii nu vor avea de suferit, reorganizarea tine mai mult de bucataria noastra interna. Momentan sintem intr-o perioada de «asezare» a lucrurilor, dar continuam sa avem aceleasi atributiuni si obiective. Miine (astazi, n. r.) sintem convocati la nivel regional pentru a discuta aspectele reorganizarii", ne-a declarat ing. Dragos Micu, seful Serviciului Control Calitate Lucrari de Constructii Vrancea. Prin noile masuri administrative au fost infiintate structuri de specialitate cu arie de activitate la nivelul judetului sau a regiunii, care acopera in totalitate sfera de activitati ale ISC: Servicii de Control Calitate Lucrari de Constructii, Birouri Control Disciplina in Urbanism, Birouri Control Proiectare, Verificare, Expertizare in Constructii, Birouri Supraveghere Piata Produse, Birouri de Consultanta, Emitere Avize si Acorduri. Noua organizare a ISC, institutie publica aflata in subordinea Guvernului, raspunde cerintelor noului concept al Uniunii Europene de dezvoltare regionala. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 19 ore, 57 minute, 39 secunde
sper sa nu se ingreuneze avizarile ce trebuie luate ptr a realiza o investitie.in rest le doresc succes.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.