Ultima oră

7 ani pentru un omor comis din cauza trindaviei

Nicoleta Cristea
13 oct 2008 658 vizualizări
Radu Lungu, barbatul de 57 de ani judecat in stare de arest pentru ca si-a omorit gazda, pe Ion Cata, a fost condamnat vineri de instanta Tribunalului Vrancea la 7 ani de inchisoare plus interzicerea unor drepturi

Incidentul s-a petrecut pe 18 martie anul acesta, Lungu fiind arestat preventiv chiar a doua zi. In urma cercetarilor s-a stabilit ca victima a decedat in urma mai multor lovituri aplicate in zona capului si a picioarelor. Lungu nu a recunoscut fapta in timpul anchetei si a dat vina pe o alta persoana. Minciuna lui nu a fost insa de nici un folos, intrucit cel pe care a vrut sa il trimita la inchisoare in locul lui avea un alibi solid. La ultimul termen al procesului procurorul de sedinta a aratat de fapt cum s-au petrecut lucrurile. In ziua respectiva, Lungu nu s-a dus la munca impreuna cu cel cu care impartea aceeasi camera si cu care lucra ocazional ca zilier, in schimb a ramas acasa si a preferat sa bea. La intoarcere, Cata i-a reprosat ca nu a mers sa munceasca, iar intre cei doi a izbucnit conflictul. Barbatii s-au luat la bataie si desi Lungu a fost ranit la rindul lui de Cata, pina la urma l-a dovedit cu ajutorul unui topor. Pedeapsa a venit dupa sapte luni, iar pe linga anii de inchisoare, Lungu a fost obligat, prin aceeasi sentinta, sa plateasca despagubiri unei rude a victimei, in valoare de 5.000 de lei. (Nicoleta CRISTEA)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.