Ultima oră

Neculai Hanu, 18 ani de inchisoare pentru uciderea sotiei si fiului

Nicoleta Cristea
11 oct 2008 772 vizualizări
Era noaptea Invierii si probabil opusul lui Dumnezeu si-a facut treaba », a declarat procurorul de sedinta

Batrinul din Nistoresti judecat pentru dublul asasinat din noaptea de Inviere, aflat in Penitenciarul Focsani, a fost condamnat ieri de Tribunalul Vrancea pentru omor deosebit de grav la 18 ani inchisoare si 2 ani de interzicere a unor drepturi. Prin aceeasi sentinta, instanta a dispus mentinerea starii de arest si a dedus din pedeapsa perioada executata incepind cu 13 mai, la zi. Neculai Hanu a fost de asemenea obligat si la plata a 240 lei cheltuieli judiciare catre stat. Neculaiu Hanu, 76 ani, si-a recunoscut ieri faptele pentru care a ajuns in fata instantei, insa a sustinut in continuare ca sotia lui a fost cea care a inceput scandalul, deoarece era bauta. Cu toate acestea, ultimii martori audiati ieri au declarat ca Magdalena Hanu era des batuta de sotul ei si nu avea un trai bun cu acesta. Mai mult decit atit, sora victimei a declarat ca inainte de crima victima s-a refugiat la ea, intrucit Neculai Hanu o batuse. Cu toate acestea, in cele din urma Magdalena s-a intors acasa, deoarece sotul ei a implorat-o in genunchi si i-a promis ca nu va mai face probleme. "Este cea mai grava fapta de pe pamint. Era noaptea Invierii si probabil opusul lui Dumnezeu si-a facut treaba. Pedeapsa pentru fapta este de 15 "" 25 de ani, dar ar fi prea mult. Cu toate acestea, pedeapsa va trebui sa reflecte si fapta", a aratat procurorul. Neculaiu Hanu a fost judecat in stare de arest, fiind acuzat ca si-a omorit sotia si fiul, care au incercat sa intervina in conflict. Initial, Hanu le-a declarat anchetatorilor ca sotia sa l-a injunghiat in abdomen, apoi l-a ucis cu acelasi cutit pe fiul lor, dupa care s-a sinucis. Refacind insa firul evenimentelor, anchetatorii au ajuns la concluzia ca, pe fondul unui conflict in familie si al consumului excesiv de alcool, inainte de Inviere, in jurul orei 21.00, Neculaiu Hanu si-a injunghiat cu un cutit de bucatarie atit sotia, cit si pe unul dintre fii lor, Stanica Hanu, care au decedat la scurt timp din cauza pierderii masive de singe. Politistii au concluzionat ca, realizind ce a facut, Hanu a incercat sa intoarca povestea in favoarea sa si s-a injunghiat in zona abdominala pentru a parea o victima. Printre martori a fost citat chiar si primarul comunei Nistoresti, Ion Gogorita, care insa a refuzat sa vina in fata instantei de judecata pentru a fi audiat. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.