Ultima oră

Tentativa de evadare, pedepsita cu 4 ani inchisoare

Nicoleta Cristea
11 oct 2008 1705 vizualizări
Frincu va sta la beci pina la 57 de ani, iar Ianusovschi pina la 34 de ani Marius Frincu si Mihai Ianuscovschi, detinutii din Penitenciarul Focsani judecati pentru tentativa de evadare, au fost pedepsiti de instanta Tribunalului Vrancea cu inca 4 ani de inchisoare, care se adauga la restul pedepselor pe care le mai au cei doi de executat.

Astfel, Frincu are in acest moment de executat 30 de ani inchisoare si 10 ani de interzicere a unor drepturi, iar Ianuscovschi va executa 14 ani, 8 luni si 12 zile inchisoare si 2 ani interzicerea unor drepturi. Printr-un calcul simplu, Frincu va sta "la beci" pina la 57 de ani, iar Ianuscovschi pina la 34 de ani. Cei doi vor trebui sa plateasca si 1.000 lei cheltuieli judiciare catre stat. Marius Frincu si Mihai Ianuscovschi au fost trimisi in judecata pentru tentativa de evadare, dupa ce, in urma unui control efectuat pe 4 ianuarie, in camera de detentie unde se aflau cei doi, gardienii au descoperit un tunel de aproximativ 8,5 metri lungime si 1,50 metri adincime sapat pe sub WC-ul aflat linga dormitor. In camera 15 din Sectia 1, unde "locuiau" cei doi, au fost descoperite cantitati mari de pamint depozitate in camera, in sacose si gentile cu obiecte

personale ale detinutilor. De asemenea, scaunul de WC era desprins

din soclul de beton. Pentru a crea aparentele unei lucrari vechi,

rosturile gresiei erau acoperite cu lipici din miez de piine. Colegii de camera ai celor doi, Ovidiu Simbatean, Ion Manolache, Vlad Scarlat si Nicu Ivancea, au fost scosi de sub urmarirea penala, procurorii considerind ca acestia nu au incercat sa evadeze, fiind obligati sa nu faca intentia celorlalti doi detinuti cunoscuta. La audieri, Ianuscovschi a aratat ca Frincu a fost cel care a sapat tunelul, iar el se ocupa de ascunderea pamintului. Cei doi nu au avut nimic de pierdut cu aceasta fapta, intrucit Frincu este condamnat la 30 de ani pentru omor deosebit de grav, iar Ianuscovschi la 20 de ani pentru omor. Cu toate acestea, sansele de a se elibera conditionat sint inexistente, avind in vedere aceasta noua "abatere". In ciuda acestui fapt, cei doi au cereri de revizuire sau de eliberare conditionata chiar in aceasta perioada. (N. CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 11 ore, 24 minute, 25 secunde
aici www.openmind.forumgratuit.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.