Ultima oră

Greva de avertisment a functionarilor miroase a bani

Doina Ganea
10 oct 2008 827 vizualizări
00 de finantisti au inchis ghiseele pret de doua ore

Peste 500 de functionari publici vrinceni s-au aflat ieri in greva de avertisment intre orele 8:00-10:00, paralizind activitatea in administratia publica. Pe durata protestului nu au putut fi platite impozitele si nici nu s-a eliberat vreun act. In plus, functionarii publici din institutiile de control au organizat un miting in fata sediului Guvernului, intre orele 10:00-13:00. Sindicalistii cer majorarea salariilor cu 50% incepind cu 1 ianuarie 2009. La greva au participat oameni din toate zonele administratiei: finante, trezorerii, inspectia muncii, pensii, etc. Protestatarii cer ca majorarea sa fie mai substantiala pentru categoriile de salariati cu venituri sub 800 de lei net si mai mica pentru cei care depasesc un cistig de 1.500 de lei net. Functionarii din administratia publica reclama faptul ca dupa ultima majorare ei au ramas cu cele mai mici salarii dintre toate categoriile de bugetari. în plus, mai spun ca sint defavorizati si in ceea ce priveste alte drepturi. în timp ce cadrele didactice au concediu de odihna de 78 de zile pe an, restul personalului bugetar beneficiaza de concedii de odihna cuprinse intre 25 si 30 de zile pe an, potrivit sindicalistilor Sed Lex. "Eu stiu ca si profesorii au problemele lor, dar au si avantaje. Acum, daca li s-a propus o majorare de 50% de ce sa nu avem si noi o astfel de majorare? Pentru ca de fiecare data, noua, functionarilor, ne-au fost majorate salariile cu 3-6%. Asa ca ar fi bine sa beneficiem toti de o astfel de majorare", a cerut liderul sindicatului finantistilor vrinceni, Ion Mihalcea. Cit priveste manifestarea de ieri, liderii de sindicat dau ca sigura participarea citorva sute de sindicalisti. "De la Finante am fost 277 de persoane. Vreau sa spun ca nu au existat incidente. Cetatenii au inteles ca trebuie sa ne cerem si noi drepturile si a fost liniste la sediile noastre fiscale. Acum asteptam rezultatul negocierilor care vor avea loc miine (azi, n. r.) pentru ca reprezentantii tuturor sindicatelor au fost chemati la Guvern in acest sens. In functie de ele vom decide daca vom intra in greva generala pe 16 octombrie", ne-a mai declarat Ion Mihalcea. La rindul sau, liderul de sindicat care reprezinta functionarii din cadrul Directiei Muncii Vrancea, Dumitru Curca, a precizat ca un numar de 117 functionari au participat ieri la greva de avertisment si ca se asteapta rezultatul negocierilor, functie de care se va trece si la alte masuri de protest. Si functionarii de la Casa Judeteana de Pensii au protestat ieri intre orele 8.30 ""10.30, insa spun ca pensionarii nu au fost suparati pe ei, ba chiar s-au vaitat la rindul lor de pensiile prea mici. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.