Ultima oră

Postasii vrinceni vor fi dotati cu GPS-uri

Iulia Nicolaie
10 oct 2008 811 vizualizări
Desi scrisoarea ramine o chestiune de suflet, importanta ei este mult diminuata de eficacitatea e-mailului si de cantitatea mare de documente livrata pentru institutii

Oficiul Judetean de Posta Vrancea a sarbatorit ieri prin munca si fara prea mare fast "Ziua Mondiala a Postei" si infiintarea primului oficiu postal, acum 134 de ani. Postasii au motivat ca sarbatoresc prin munca, deoarece Posta e un serviciu public, dar ca vor recupera aceasta zi prin rotatie, cind se va putea. Seful Oficiului Judetean de Posta Vrancea, Dorina Isaroiu, secretarul de sindicat Dumitru Balescu si Gigi Mihalache, lider al Sindicatului Liber al Postei din Vrancea, au marcat ieri evenimentul prin discutii care s-au axat pe istoria si importanta serviciului postal, pe solidaritatea dintre angajatii companiei, dar si pe cantitatea scrisorilor personale, care este din ce in ce mai mica. "Acum prioritara este corespondenta institutiilor, nu cea particulara. Dupa parerea mea, niciodata nu va disparea scrisoarea personala. Imi aduc aminte ca inainte, in perioada sarbatorilor, aveam foarte multi saci de scrisori si faceam cu greu fata cererii. Acum, din pacate, situatia s-a schimbat".


Angajatii postei, o mare familie unita


Impresionante sint solidaritatea si atasamentul angajatilor serviciului postal care sint ca o mare familie. Multi dintre ei s-au imprietenit si chiar casatorit cu colegii de munca, toti se ajuta reciproc, dupa posibilitati, in cazul in care unul dintre colegi are probleme. "Am fost solidari cu colegii inundati, am avut agenti care au ramas fara casa iar o colega de la Iasi chiar a ajutat la constructia unei locuinte pentru un postas din satul Vadu Rosca, ramas fara casa in urma inundatiilor. Nu exista luna sa nu primim ajutor financiar din partea colegilor pentru cei ce au nevoie in caz de deces, boala sau internare. Ne mindrim cu faptul ca Posta Romana este pe locul al 3-lea in topul increderii romanilor in institutiile publice dupa Armata si Biserica", a afirmat cu mindrie sefa Postei din Vrancea, Dorina Isaroiu. De asemenea, institutia vrea sa isi doteze, din 13 octombrie, postasii cu GPS-uri monitorizate prin satelit pentru a le asigura o munca in siguranta, acestia fiind deseori atacati sau chiar asasinati, avind in vedere ca au o responsabilitate foarte mare prin faptul ca lucreaza cu sume mari de bani. Un premiu onorific important este diploma de "Postas Ioan B. Georgescu", cel care a aparat cu pretul vietii sale bunurile pe care le transporta in geanta de factor postal. In Vrancea lucreaza in jur de 250 de factori si agenti postali, dintre care majoritatea femei, deoarece barbatii au plecat la munca in Italia. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.