Ultima oră

Militarii vrinceni, verificati la disciplina rutiera

Raluca Manolache
9 oct 2008 678 vizualizări
Comandantii Garnizoanelor din Moldova au fost convocati marti la Focsani pentru a participa la analiza starii disciplinei militare a unitatilor.

Actiunea s-a realizat in prezenta sefului Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, care a prezentat in detaliu starea de disciplina si a evidentiat deficientele constatate in aplicarea reglementarilor specifice. "La activitate a fost prezent si un reprezentant al Parchetului Militar Iasi, care a evidentiat posibila incidenta penala a unor abateri disciplinare. Seful SMG le-a cerut celor prezenti implicare sporita in exercitarea actului de comanda, exigenta in executarea controalelor si in evaluarea subordonatilor", arata oficialii Ministerului Apararii. Cea mai arzatoare problema care s-a luat in discutie s-a referit la abaterile de disciplina rutiera comise de militari. "Abaterile de discplina rutiera se refera la accidentele in care sint implicati militarii, chiar daca sint in afara programului. Noi am avut un singur caz pe parcursul acestui an si accidentul nu s-a soldat cu morti", a declarat mr. Vasile Roman, purtatorul de cuvint al Brigazii 282 Mecanizate "Unirea Principatelor" Focsani. Cu aceasta ocazie, comandatii de garnizoane au evidentiat dificultatile pe care le intimpina in managementul resurselor umane si materiale, acestea fiind luate in atentie de amiralul Gheorghe Marin. "S-a luat in discutie si lipsa personalului pentru ca oamenii pleaca din sistem. Atit timp cit viata civila ofera mai multe facilitati nu ii putem retine pe oameni in sistem", a concluzionat acesta. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.