Ultima oră

40 de morti pe soselele din Vrancea

Ziarul de Vrancea
7 oct 2008 916 vizualizări
Cele mai multe accidente grave s-au produs in mediul rural Numarul accidentelor grave soldate cu morti a crescut simtitor in primele noua luni din 2008 in comparatie cu perioada similara a anului trecut

Statisticile Politiei Rutiere arata ca cele 164 de accidente grave produse pe soselele din Vrancea s-au soldat cu 40 de morti si 150 de raniti grav. De asemenea, daca in luna august numarul de accidente a fost in scadere, chiar daca au revenit in tara "stranierii", in septembrie soferii nu au mai avut acest noroc, motivul fiind inceperea campaniei agricole. "Cresterea numarului de accidente s-a datorat atit valorilor de trafic din ce in ce mai mari, cit si reabilitarii unor tronsoane de drum care au permis dezvoltarea unor viteze mari. Numarul accidentelor a crescut si datorita prezentei in trafic a mopedelor si atelajelor. Cresterea ar fi fost mult mai mare daca nu s-ar fi desfasurat programul de prevenire a accidentelor, perioada in care s-a actionat cu efective marite", a declarat subcomisarul Daniel Fatu, seful Politiei Rutiere. Cauzele principele care duc la accidente sint imprudenta in conducere, traversarile neregulementare, viteza neadaptata, abaterile carutasilor, dar si adormirea la volan. Cele mai multe accidente s-au petrecut in mediul rural in localitati precum Garoafa, Domnesti, Bolotesti, Golesti, Bizighesti, Nanesti, Vidra sau Biliesti. Din fericire, in acest an la Focsani nu s-a inregistrat nici un deces in urma accidentelor de circulatie gratie si dispozitivelor de calmare a traficului. (Raluca MANOLACHE)


42 tamponari la sfirsitul saptaminii


42 de tamponari s-au produs la sfirsitul saptaminii in Vrancea. Si ieri dimineata, un autoturism Logan s-a rasturnat pe soseaua Garoafa - Focsani. Soferul a derapat cu masina din cauza ploii si s-a rasturnat in sant. Acesta a iesit singur din masina, dar la fata locului au ajuns si ambulanta si pompierii. Politistii au actionat si in week-end pentru a preveni accidentele, mai ales ca vremea a fost ploioasa. "Am aplicat 639 de sanctiuni, am retinut 24 de permise, dintre care noua pentru viteza excesiva", a detaliat comisarul sef Adrian Huzum, de la Politia Rutiera. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.