Ultima oră

Studentii calatoresc fraudulos

Raluca Manolache
6 oct 2008 683 vizualizări
Studentii se numara printre persoanele pentru care calatoria cu trenul in schimbul citorva banuti bagati in buzunarul nasului a devenit o obisnuinta.

Situatiile intocmite de politistii de la Transporturi Feroviare (TF) Focsani arata ca 30% dintre calatorii fraudulosi fac parte din rindul studentilor. Odata cu inceperea anului universitar oamenii legii vor desfasura mai multe actiuni pentru a combate acest fenomen, astfel incit conductorii sa nu mai fie "mituiti" de catre tinerii care doresc sa-si continuie calatoria cu trenul chiar daca nu au bilet. Subinspectorul Ilie Romei, de la TF Focsani, este de parere ca stundetii recurg la acest gest pentru ca doresc sa faca ceva economii, iar bugetul personal sa nu fie "atins" de aceste calatorii. "Vom face actiuni impreuna cu inspectorii CFR pentru ca acestia sint indreptatiti sa trateze calatorii fraudulosi. Politistii de Transporturi Feroviare incearca sa aplaneze posibilele scandaluri care s-ar putea ivi. Majoritatea studentilor spera ca dind bani nasului sa ii ajunga mai ieftina calatoria. Nu tin cont de pericolele la care se expun si risca sa fie tratati legal si sa cheltuie mai multi bani decit au prevazut", a declarat Ilie Romeo. Studentii care incearca sa calatoreasca cu nasul ar trebui sa stie ca pot fi sanctionati contraventional cu 150-300 de lei si vor fi obligati sa isi achizitioneze si biletul de calatorie, care este mult mai scump daca este luat de la conductor in aceste situatii. Prin actiunile pe care le vor derula, oamenii legii incearca sa ii descurajeze pe studentii care spera sa faca economie in buget tratind cu nasul. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.