Ultima oră

Blocul Turn, in pericol de a ingheta la iarna

Iulia Crețu
4 oct 2008 752 vizualizări
In timp ce scara L1 a scapat de dusurile reci, la L2 in continuare se incalzesc oale pe aragaz u in topul datornicilor de la Blocul Turn figureaza o persoana cu datorii de 18.000 RON

In continuare, dupa o vara cu dusuri scotiene si o toamna cu bai la lighean, se preconizeaza si o iarna rece pentru locatarii blocurilor L1 si L2 din cartierul SUD. Mai mult, datoriile care si acum sint de ordinul sutelor de milioane de lei vechi ii fac pe reprezentantii ENET sa le atraga atentia locatarilor Blocului Turn care inca nu au catadicsit sa isi plateasca datoriile asupra faptului ca risca sa ii lase pe toti chiriasii sa tremure in sezonul rece. In cazul in care acestia nu isi platesc din restante, agentul termic ar putea fi lucrul pe care magistratii, asistentii medicali sau functionarii Primariei l-ar putea cere ca fiind cea mai mare dorinta de la... Mos Craciun. Cei care sint cu datoriile la zi fac sesiuni saptaminale de batut pe la usile datornicilor pentru a-i determina sa achite macar o parte dintre restante, fara folos insa. Marea majoritate dintre cei cu restante se pare ca nici nu au posibilitati sa-si plateasca datoriile, drept pentru care discutiile se termina cu ridicari din umeri. Potrivit declaratiilor Mirelei Andrei, inspector Departamentul Comunicare din cadrul Primariei Focsani, in acest moment, la afisierul de la parterul blocului Turn figureaza datorii de 8.000 RON (80 miliarde lei vechi) la scara L1 si 24.800 RON (248 milioane lei vechi) la scara L2. Directorul centralei termice, Valter Popescu, ne-a spus ca blocul L1 a fost scapat momentan de sub amenintarea inchiderii apei calde. "Avem o persoana care are 180 de milioane datorie, este un chirias in executare, insa nu avem ce-i lua. Am facut adresa la primarie si il vom debransa. In acest caz sint mai multe persoane, vreo 3 sint in top. La blocul L1 s-a redus datoria si prin doua procese, la doua persoane care aveam cite 40 si 20 si ceva de milioane datorii. Luam in considerare si actiunile in instanta. Blocul L1 are apa calda in acest moment, dar L2 risca sa ramina si fara caldura la iarna", ne-a spus Valter Popescu, directorul ENET. Incercind sa obtinem si lista rau platnicilor, reprezentantii municipalitatii ne-au anuntat ca ea nu mai este publica pentru ca atenteaza la viata privata a locatarilor. Si eventual ii poate discredita pe cei care au multe zerouri in dreptul datoriilor la apa calda furnizata de SC ENET SA Focsani. Din luna iulie, de cind am reusit sa aflam situatia platilor si cind scara L1 figura cu datorii de 140 milioane lei vechi, iar cei de la L2 cu suma de 400 de milioane, datoriile au mai scazut, insa nu indeajuns incit sa ii faca pe toti locatarii si bun-platnici. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.