Ultima oră

Aminarile se tin lant in dosarul lui Radovici

Nicoleta Cristea
2 oct 2008 609 vizualizări
Firma administrata de Radovici nu a fost citata corect Procesul fostului viceprimar Dan Constantin Radovici a fost din nou aminat, de aceasta data pentru o lipsa de procedura cu partea responsabila civilmente din dosar, respectiv SC Raia Serex SRL, din Focsani, care a fost introdusa in cauza la un termen anterior.

La aceasta firma fostul viceprimar este administrator si detine si un procent frumusel din actiunile societatii. Radovici este acuzat ca ar obtinut pe nedrept fonduri ale Comunitatii Europene, iar in dosar Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor s-a constituit parte civila cu 45.688 de euro, bani pe care fostul vice ar putea sa ii plateasca din buzunar daca va fi gasit vinovat. Cu toate ca la cercetarea penala au fost audiate mai multe persoane banuite ca ar fi fraudat fondurile europene, cel care a fost trimis in judecata de catre DNA a fost doar Radovici. In urma anchetei, procurorii au decis ca faptei comise de Luminita Teodorescu ii lipseste un element constitutiv, in vreme ce membrii Comisiei de Evaluare a proiectului pentru care UE a dat bani au primit si ei NUP, cu privire la neglijenta in serviciu, deoarece in ceea ce priveste organizarea si verificarea datelor si a inscrisurilor depuse de ofertanti acestia nu au avut atributii de serviciu, pentru ca la momentul respectiv nu exista nici macar o fisa a postului. Faptele sint corelate cu data de 27 noiembrie 2002, cind intre Ministerul Dezvoltarii si Prognozei, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est si Inspectoratul de Stat Teritorial pentru Persoane cu Handicap Vrancea a fost incheiat un contract pentru programul "... si NOI putem sa muncim!", costul total al proiectului fiind de 61.326 de euro, 49.060 euro fiind alocati din fonduri comunitare nerambursabile PHARE. Proiectul avea ca scop integrarea socio-profesionala a 30 de persoane tinere institutionalizate, cu forme usoare de handicap, intr-un centru de ocrotire, aflat in coordonarea ISTPH Vrancea. Responsabilulul de proiect de la acea data, august "" septembrie 2003, Luminita Teodorescu, a selectat trei societati pentru a participa la licitatia de adjudecare a programului, toate in care era actionar si Radovici, respectiv Raia Serex SRL, Danira Solar SRL si Solar Construct SRL. Cu toate ca Radovici se afla clar intr-un conflict de interese, a semnat cererea de oferta depusa de firma Solar Construct, unde detinea cele mai putine actiuni, 25 %, in ciuda faptului ca acesta avea obligatia sa se asigure si totodata sa declare pe propria raspundere ca nu exista nici o legatura cu alti ofertanti sau alte parti implicate in proiect. (N. CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.