Ultima oră

Panciu a fost doua zile in sarbatoare

Ziarul de Vrancea
29 sep 2008 1145 vizualizări
Zilele orasului Panciu au inceput cu o hora pe ritmurile fanfarei militare u petrecaretii au gasit de la vin fiert pina la pastrama de oaie

Dupa doua zile de voie buna, "Zilele Orasului Panciu 2008" au luat sfirsit. Astfel, cea de-a VI-a editia a evenimentului care a devenit o traditie pentru podgoreni s-a incheiat duminica la miezul noptii, cu un foc de artificii, sampanie, muzica si voie buna. Sarbatoarea a fost deschisa simbata dimineata de primarul Ion Petre pe ritmurile fanfarei militare, acesta fiind insotit de vicepresedintii Consiliului Judetean, Dragos Birladeanu si Mircea Diaconu, si de subprefectul Ion Oprea. Voia buna s-a simtit inca din primele clipe, motiv pentru care invitatii, in frunte cu primarul orasului Panciu, s-au unit in hora. Cum se apropie campania electorala, la deschiderea oficiala a evenimentului au mai fost prezenti si liberalul Nicu Mazere si democrat liberalul Dan Popoiu. "Iata-ne din nou impreuna la ceas de sarbatoare al orasului nostru. Este un prilej de a ne bucura impreuna, este ziua in care noi, toti pancenii, ne felicitam pentru rezultatele unui an agricol imbelsugat. Primaria Panciu se bucura de faptul ca a reusit sa organizeze inca odata o manifestare ce, sper , se va ridica la asteparile dumneavoastra. Sint insa trist ca stiu ca munca dumneavoastra este subevaluata iar strugurii, griul si porumbul au preturi mai mici ca in care oricare alt an. Va cer sa uitati de griji si sa aveti puterea de a va bucura. Munca, responsabilitatile isi au locul lor in viata, dar cu totii avem nevoie de clipe in care sa ne relaxam si sa ne simtim bine in locurile in care muncim si traim", le-a transmis primarul Ion Petre participantilor la sarbatoare. Dupa discurs, invitatii, dar si pancenii de rind au vizitat standurile comerciantilor, punctul de atractie la primele ore fiind creatiile mesterilor populari. De asemenea, atmosfera s-a incalzit odata cu inceperea spectacolului folcloric sustinut de Ansamblul "Tara Vrancei".


Cirnati, mici si "¦ "bomboane" agricole


In ciuda frigului, foarte multi localnici, dar si persoane venite din comunele limitrofe sau de la Focsani au preferat sa petreaca serile de simbata si duminica la standurile amenajate de comercianti. Preturile si calitatea produselor i-au atras pe petrecareti sa bea un pahar de vin fiert cu 3 lei sau unul de must cu 2 lei. Sticla de vin se putea achizitiona la 10 sau chiar 20 de lei, in ciuda faptului ca strugurii se vind cu numai 0,5 bani kilogramul. Si cei infometati au avut de unde alege. Pastrama de oaie sau frigaruia costa 5 lei suta de grame, in timp ce portia de hamsii fripti ajungea la 3 lei. Un mic costa 1,5 lei iar un cirnat 2 lei. Copiii s-au putut indulci cu o vata de zahar la 3 lei sau cu floricele de porumb, la acelasi pret. Daca doreai sa spargi si o "saminta" ca si desert, aveai sansa sa-l intilnesti si la Panciu pe Sile Doran, cel cu care se confunda comertul cu "bomboane agricole" in Focsani. Cei care au iesit in oras pentru a asista la spectacolele oferite de organizatori au avut ce vedea. Spitalul 9, Loredana Balasoiu, Bordo, DJ&MC, Celia, Millenium, Yasmin, Bandidos Mihai Trestariu sau Fly -Project au smuls multe aplauze din partea publicului. Desi temperatura nu a fost prea ridicata, parintii si copiii au au urmarit pina la final spectacolul, care s-a terminat cu un foc de artificii. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 12 ore, 7 minute, 25 secunde
N-au fost artificii!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.