Ultima oră

Al doilea dosar de trafic si detinere de droguri finalizat

Nicoleta Cristea
27 sep 2008 1002 vizualizări
cei 12 tineri judecati pentru trafic si detinere de droguri de risc si-au pledat pentru ultima data cauza u ieri a fost audiat un martor sub acoperire, care de 5 ani colaboreaza cu ofiteri sub acoperire

Dosarul de trafic si detinere de substante stupefiante a intrat in pronuntare, dupa ce ieri au fost facute ultimele audieri. Ultimul martor, "Matei Vasile", a fost audiat prin intermediul aparaturii de ultima ora, existenta in cadrul instantei, intrucit acesta este cu identitate protejata. Martorul s-a aflat intr-o alta incapere a Tribunalului Vrancea, iar imaginea acestuia a fost blurata, pe un televizor aflat in sala de judecata. Pina si vocea martorului a fost distorsionata intr-atit, incit judecatorul l-a pus sa repete unele raspunsuri pentru a consemna cele spuse. "Matei Vasile" a declarat ca il cunostea doar pe Constantin Hritcu, care i-ar fi propus in martie 2006 sa vinda hasis, intrucit avea nevoie de bani. Martorul a refuzat insa sa specifice exact locatia unde s-au intilnit pentru transferul "ciocolatei", cum era numit hasisul, mentionind doar ca s-a intimplat intr-un parc din Focsani. De asemenea, martorul cu identitate protejata a refuzat sa spuna in ce imprejurari l-a cunoscut pe Hritcu, si a negat faptul ca in urma cu 3 ani i-ar fi propus el inculpatului sa ia hasis de la el. "Intre 2004 - 2006 nu am fost in Vrancea. De aproximativ 5 ani sint colaborator al investigatorilor sub acoperire, care se ocupa cu traficul de droguri din Vrancea si din alte judete", a aratat tinarul cu nume de cod "Matei Vasile". Procurorul de sedinta a solicitat condamnarea tuturor inculpatilor din dosar, intrucit s-ar fi demonstrat vinovatia acestora, insa a specificat faptul ca unii dintre ei si-au recunoscut faptele si au colaborat cu organele de ancheta pentru a fi prinsi si alti inculpati, lucruri pe care instanta ar trebui sa le aiba in vedere la stabilirea pedepselor. Acesta a mai solicitat si ca sumele obtinute din vinzarea drogurilor sa fie confiscate. In dosarul de fata, au fost judecati in stare de arest preventiv Razvan Prichici si Iustinian Manole, iar Valentina Secara, Florina Potlog, Robert Potlog, Ionut Cernica, Alexandru Boros, Constantin Hritcu, Ionel Vasilescu, Daniel Munteanu, Iulian Cezar Lungu si Marius Valentin Gugonea in libertate. Doar Prichici si Manole au fost cercetati pentru trafic, detinere si introducere in tara a drogurilor, in vreme ce celorlati li s-a pus in sarcina fie doar detinere de droguri pentru consum propriu, fie si pentru comercializare. In timpul anchetei au fost efectuate perchezitii domicilare la opt apartamente din Focsani, unde au fost identificate mucuri de tigari si ambalaje de antibiotice, in care s-a gasit un praf de culoare inchisa. In alte cazuri au fost perchezitionate si autoturismele celor invinuiti. Conform politistilor, Razvan Prichici si Iustin Manole se aprovizionau cu hasis din Italia, pe care il vindeau in Focsani. Majoritatea celor implicati in acest dosar au fost plecati din tara, in Italia sau Spania, iar cei care trimiteau drogurile in tara, potrivit procurorilor, sint prieteni. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.