Ultima oră

A vrut sa se arunce de pe Catedrala

Dan Chiriac
26 sep 2008 807 vizualizări
Un tinar din Dumbraveni a amenintat ca se arunca in fata trenului, dupa ce a fost parasit de concubina u acesta s-a urcat apoi pe Catedrala Ortodoxa din centrul Focsaniului, de unde a amenintat ca se arunca in gol

Florin Lazar, in virsta de 31 ani, a vrut sa-si rezolve problemele in dragoste intr-un mod ciudat, incercind sa se sinucida de doua ori in aceeasi zi pentru ca a fost parasit de concubina. Ieri dimineata, sora barbatului a sunat la 112 si a spus ca acesta a plecat de acasa cu intentia sa se arunce in fata trenului. Florin Lazar a fost cautat de catre politistii de la Transporturi Feroviare, in statiile din apropierea Focsaniului, dar si contactat telefonic de oamenii legii. Tinarul nu a renuntat la ideea de a se sinucide si a revenit in centrul atentiei la orele prinzului. Atunci, barbatul s-a urcat la etajul I al Catedralei Ortodoxe din centrul municipiului, care se afla in constructie, si a amenintat ca se arunca in gol. Trecatorii au sunat imediat la 112, la fata locului ajungind politistii, pompierii si medicii de la ambulanta. Sora barbatului a incercat sa discute cu fratele sau, dar acesta a refuzat orice dialog. Mai multi focsaneni s-au adunat in jurul catedralei pentru a asista la "spectacolul" dat de catre tinar. Intr-un tirziu, Florin Lazar a fost convins sa coboare, dar a refuzat interventia medicilor. "A fost convins sa se dea jos de pe catedrala. Era linistit, dar nu a vrut sa dea relatii despre gestul sau. A refuzat sa mearga la spital si a fost preluat de politie", a spus medicul Cristina Ciocan, de la Serviciul de Ambulanta Judetean. Politistii l-au dus pe "sinucigas" la politie, unde l-au audiat mai mult timp. Acesta urmeaza sa fie sanctionat pentru tulburarea linistii si ordinei publice si risca sa plateasca o amenda de peste 1.000 de lei.


Ziua sinucigasilor


La primele ore ale diminetii, si pe strada Garii din Focsani un barbat cunoscut cu afectiuni psihice a amenintat ca-si pune capat zilelor. "Un apel primit prin intermediul numarului unic 112 la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta anunta ca o persoana de sex masculin ameninta ca se sinucide, intr-un apartament situat la etajul I al unui bloc de pe strada Garii din municipiul Focsani. La fata locului s-a deplasat un echipaj de descarcerare din cadrul Detasamentului Focsani. Ajunsi la fata locului, pompierii militari au actionat cu mijloacele din dotare pentru facilitarea accesului in locuinta a medicilor si politistilor", a detaliat slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint de la ISU Vrancea. Barbatul a fost preluat de ambulanta si transportat la sectia psihiatrie. Adrian Mereuta, 29 ani, este cunoscut cu afectiuni psihice si este dependent de tratament. In cazul in care nu respecta medicatia, tinarul cade in depresii, ca cea de ieri dimineata, in care ameninta ca se sinucide. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.