Ultima oră

Bolile vor fi trecute in permise din 2009

Dan Chiriac
25 sep 2008 1105 vizualizări
Deficientele conducatorilor auto vor fi inscrise in noile carnete Soferii care sufera de afectiuni ale vederii, auzului sau alte dizabilitati fizice care le pot afecta capacitatea de conducere a masinii vor avea incepind cu anul 2009 un nou tip de permis. Noile permise de sofer vor avea inscrise pe ele coduri prin care politistii vor sti de ce afectiuni sufera conducatorii auto.

Astfel, pentru cei cu probleme cu vederea, pe permis va fi trecut codul 01.01, 01.02, 01.03 - ceea ce inseamna ca soferul poarta ochelari, lentile de contact sau sticla protectoare. Cei care au deficiente de auz si poarta aparat auditiv sau proteza auditiva vor avea inscris codul 02.01 sau 02.02, in timp ce persoanele cu proteze ale membrelor vor avea trecut codul 03. Va mai exista si codul 05, care va fi inscris pe permisele celor care au voie sa circule cu restrictii, repsectiv la anumite ore, in anumite zone sau doar insotiti de un titular de permis de conducere. Noua masura vine in ajutorul agentilor rutieri care vor sti care conducatori auto pun in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic si nu poarta ochelarii, aparatul auditiv sau incalca normele de restrictie. Primele permise de acest gen vor aparea in Romania in primavara anului viitor. Primii "beneficiari" vor fi cei care vor iesi de pe bancile scolilor de soferi si vor avea inscrise in carnet deficientele de care sufera. Deocamdata, cei care au propus noul permis nu au specificat daca soferii care vor avea aceste coduri si nu vor purta ochelari sau aparatul auditiv vor fi sanctionati contraventional sau doar vor primi un banal avertisment. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 19 ore, 5 minute, 34 secunde
Propun ,pentru ca viitoarea reglementare sa fie completa ,codificarea certificatelor medicalew si cele de deces prin lovire de autovehicol ,la fel ca si codul din permis,Astfel placerea de a fi lovit citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.