Ultima oră

Locul 4 pentru Romania ca participare la Saptamina fara masini

Iulia Crețu
25 sep 2008 592 vizualizări
Cele mai poluate zone ale municipiului ramin Autogara si principalele bulevarde, la orele de maxima aglomeratie

Recent incheiata Saptamina a Mobilitatii Europene a plasat Romania pe locul 4 in topul tarilor implicate in actiuni eco. Tara noastra s-a inscris la concurs cu 107 orase, intre acestea figurind, chiar daca cu actiuni firave de protectia mediului, si trei orase de la noi din judet. In timp ce la Focsani actiunile verzi s-au rezumat la impartit de pliante si organizarea de concursuri de role si biciclete pentru cei mici, Panciu si Adjud au avut curajul de a inchide in mai multe zile, in anumite intervale orare, principalele bulevarde si strazi. Inaintea tarii noastre s-au clasat Austria (378 orase participante), Spania (325 de localitati) si Franta (cu 180). "In toate aceste localitati autoritatile au organizat activitati ce au avut ca scop incurajarea cetatenilor de a utiliza mijloace de transport alternative, in scopul promovarii unui comportament comunitar care sa duca la reducerea emisiilor de CO2 in atmosfera. Potrivit studiilor centralizate la nivelul Agentiei Europene de Mediu, 70 % din totalul poluarii sint generate de trafic", se arata intr-un comunicat de presa al Agentiei pentru Protectia Mediului. Concursul european care promoveaza mersul pe jos si mijloacele de transport nepoluante se va finaliza prin alegerea localitatii care sa primeasca Premiul Saptaminii Mobilitatii Europene. Anul trecut, pentru aceasta distinctie s-a batut si Aradul. In Focsani, cele mai poluate zone le reprezinta Autogara, dar si principalele bulevarde care la orele dupa-amiezii devin adevarate capcane de zgomot, noxe si aglomeratie. Potrivit reprezentantilor APM, totusi cifrele inregistrate nu depasesc limitele maxime admise. (I. CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.