Ultima oră

Politia cauta masinile care merg cu sirenele Politiei

Dan Chiriac
22 sep 2008 780 vizualizări
De asemenea, politistii incearca sa depisteze masinile cu defectiuni tehnice Politia Romana va organiza actiuni speciale pe sosele pentru a-i identifica pe soferii care ignora legile rutiere.

Politistii ii vor sanctiona pe cei care vor folosi mijloace de avertizare sonora si luminoase interzise. Dupa cum se stie, mai multi soferi "grabiti" folosesc sirene pentru a se strecura mai usor in trafic. "Vor fi amendati si cei care si-au aplicat pe geamuri sau parbrize folii neomologate care sint mai inchise decit cele omologate. De asemenea vor fi nevoiti sa scoata cite 300 de lei din buzunar, vor fi sanctionati cu cite sase puncte de penalizare si li se va retine certificatul de inmatriculare celor care vor circula fara placute de inmatriculare sau cu placute de inmatriculare neconforme. Aceleasi sanctiuni vor primi si cei care vor aplica afise, reclame sau inscrisuri prin care se diminueaza capacitatea de folosire a sistemelor de iluminare-semnnalizare", a spus inspectorul-principal Marius Milea, de la Serviciul Politiei Rutiere. De asemenea, rutieristii au inceput si o campanie de verificare a autoturismelor care circula cu defectiuni tehnice. Zilnic, sint retrase cel putin patru certificatelor de inmatricultare. Printre defectiunile cele mai frecvente sint farurile si stopurile nefunctionale, anvelope de alt tip decit cel prevazut pentru masina respectiva, dar si defectiuni la sistemul de directie. Pentru soferii care circula cu masini cu defectiuni grave la sistemul de frinare sau cel de directie, sanctiunile sint intre 9 si 20 de puncte, plus retinerea permisului si a certificatului de inmatriculare. Restul defectiunilor se sanctioneaza cu 2 "" 3 puncte si retinerea certificatului, iar neefectuarea inspectiei tehnice periodice cu 9 "" 20 de puncte de penalizare. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 11 ore, 39 minute, 37 secunde
Ar fi de dorit ca domn' politai sa caute mai intii insasi golanii de la politie si salvare care folosesc sirenele la orice ora din zi si din noapte ca sa nu stea la semafoare si apoi sa se ia de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.