Ultima oră

Artileria si-a sarbatorit ziua

Dan Chiriac
20 sep 2008 1178 vizualizări
Ieri, la Focsani, Batalionul 288 Aparare Antiaeriana "Milcov", unitate care se subordoneaza Batalionului 34 Infanterie Mecanizata Bucuresti a sarbatorit Ziua Artileriei si Rachetelor Antiaeriene

Ziua portilor deschise organizata cu aceasta ocazie a beneficiat de prezenta copiilor, care au fost curiosi sa vada cum se "trage cu tunul" sau cum arata o pusca. Cei mici s-au aratat incintati de tehnica de lupta si au promis ca vor reveni si data viitoare. Activitatile s-au desfasurat pe platoul unitatii si s-au bucurat de prezenta sefului Garnizoanei Focsani, gen. Catalin Tomescu, a sefului Inspectoratului de Jandarmi, lt. col. Daniel Catrangiu, prim-adjunctul ISU, col. Janica Bordeanu si seful interimar al Penitenciarului, Ionel Dita. Motto-ul manifestarilor a fost "tunul antiaerian va inceta sa bata cind inima ultimului servant va inceta sa bata", care-i apartine gen. Ioan Bungescu. Comandantul Batalionului, lt. col Stanel Ciorasteanu, a citit mesajele de felicitare si a prezentat un istoric al zilei de 19 septembrie. Ofiterul a spus ca militarii batalionului pe care-l conduce se pregatesc pentru aplicatiile in poligon si misiunile pe care le vor avea de indeplinit. Ceremonialul religios si defilarea batalionului au incheiat activitatile oficiale. Cei prezenti au putut vedea apoi tehnica unitatii, inainte de a participa la un cocktail. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.