Ultima oră

Avocatii reclama vicii de procedura in Dosarul coruptiei

Nicoleta Cristea
18 sep 2008 925 vizualizări
Inculpatii din dosar nu au fost citati legal, dupa cum sustine avocatul Alexandru Balan Dosarul coruptiei a fost aminat ieri la Cluj, dupa ce au fost semnalate anumite vicii de procedura. Conform avocatului Alexandru Balan, unul din aparatorii lui Marian Oprisan din dosar, inculpatii nu au fost legal citati, lucru asupra caruia s-a atras atentia de chiar reprezentantul DNA. Viciile procedurale s-au perpetuat din termen in termen, astfel ca a fost acordat un nou termen, pentru citarea legala a partilor.

Noi sintem interesati intr-o solutie corecta. O alta problema este in continuare cea a stramutarii. Am inteles sa nu il judeci pe Oprisan in Vrancea, dar sa il trimiti in grupul lui Boc, care este liderul PD-L, si e clar in opozitie... Adica ceva de genul «Hai sa ii luam capul in casa la Morar si Boc!»", ne-a declarat avocatul, facind referire la stramutarea dosarului la Tribunalul Cluj. Alexandru Balan ne-a mai declarat si ca cererea de stramutare a DNA s-a intemeiat pe niste sustineri false, care nu ar fi fost dovedite. In "Dosarul Coruptiei", Judecatoria Focsani, unde s-a judecat procesul la fond, a dat solutia retrimiterii cauzei procurorilor Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani pentru refacerea urmaririi penale. In baza celei efectuate initial de catre DNA, in vara lui 2006, procurorii i-au trimis in judecata pe Marian Oprisan, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, Ion Costeanu, Valeriu Iacob si Liviu Rusu. Cei sase au fost acuzati ca au prejudiciat bugetul Consiliului Judetean Vrancea cu aproximativ opt milioane de lei, cu ocazia asfaltarilor electorale din perioada alegerilor din 2004 si nu numai. Sentinta instantei a fost justificata pe o exceptie, conform careia DNA-ul nu ar fi competent sa efectueze actele de urmarire penala, deoarece prejudiciul pus in sarcina inculpatilor era mai mic de un milion de euro. In replica, DNA a formulat recurs impotriva deciziei Judecatoriei Focsani, iar dosarul a fost stramutat de la Tribunalul Vrancea la Tribunalul Cluj. Cererea de stramutare a fost facuta de DNA, care a sustinut ca efectueaza acte premergatoare inceperii urmaririi penale impotriva presedintelui Tribunalului Vrancea, Adrian Toni Neacsu, si a judecatoarei Luminita Duta, de la sectia penala a instantei de fond, cea care a dispus trimiterea dosarului la procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani pentru refacerea urmarii penale. S-a sustinut in acest fel ca in Vrancea o decizie in acest dosar nu ar fi una corecta pentru ca baronul Oprisan ar avea influenta asupra multor magistrati. Odata ajuns la Tribunalul Cluj, in «Dosarul Coruptiei» a inceput seria cererilor de stramutare din partea celor cinci inculpati. Prima dintre ele i-a apartinut lui Marian Oprisan care viseaza la prescrierea faptelor. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.