Ultima oră

Consiliul Judetean a scos la licitatie drumul spre Nereju

Mihai Boicu
18 sep 2008 928 vizualizări
Consiliul Judetean Vrancea a scos la licitatie lucrarile la DJ 205 D Valea Sarii - Naruja - Nereju - Bradacesti. Firmele care vor sa prinda aceasta lucrare, care se va intinde pe durata a doi ani, au termen pina pe 17 octombrie sa depuna documentatia.

Drumul dintre Valea Sarii si Bradacesti are o lungime de 34 de km se afla intr-o stare dezastruoasa, punind intr-o situatie dificila o mare parte din populatia din zona de munte a judetului. Valoarea lucrarilor, fara TVA, se ridica la 132,228 milioane lei. Lucrarea de modernizare a DJ 205 D va fi incredintata prin licitatie deschisa firmei care va prezenta cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere economic. Garantia de participare este de 2 milioane lei, iar garantia de buna executie este de 5% din valoarea contractului, care se percepe prin retineri succesive din plata cuvenita pentru facturile partiale. Pentru realizarea acestei lucrari, CJ a solicitat in mai multe rinduri aprobarea unui imprumut, iar suma finala care a fost aprobata a fost de 40 de milioane de lei. Numarul ofertelor de creditare primite de CJ a fost de trei, iar institutia s-a oprit intr-un final asupra aceleia prezentata de CEC Bank. Procedura prin care s-a incheiat contractul a fost de negociere accelerata, iar criteriul aplicat a fost pretul cel mai scazut. CJ s-a indatorat pentru o perioada de 20 de ani, cu o perioada de gratie de 4 ani. O parte din acest credit va fi folosita si pentru finantarea lucrarilor care se executa in prezent la Prefectura Veche din Focsani, din care Marian Oprisan vrea sa faca sediu pentru CJ. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 14 ore, 21 minute, 45 secunde
SE INCEARCA DE ANI BUNI REFACEREA DRUMULUI DAR PANA ACUM NIMIC CONCRET,PACAT DE ZONA ,CARE ESTE DEOSEBITA,ALESII LOCALI SA NU UITE DE DATORIILE MORALE FATA DE OAMENII DIN ACELE LOCURI CARE LE-AU DAT citeste integral
, acum 739396 zile, 14 ore, 21 minute, 45 secunde
baiat destept oprisan.taman acum vrea sa faca drumul spre nereju.stie el si noi de ce....uite asa se mai fraieresc unii votanti si bravo lui oprisan daca inca ii mai gaseste.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.