Ultima oră

Valter Popescu nu i-a spus primarului ca va parasi ENET

Iulia Crețu
15 sep 2008 986 vizualizări
Primarul spera sa nu tina orasul in frig, insa nu garanteaza ca acest scenariu nu se va intimpla

Valter Popescu, actualul director al societatii locale de producere si furnizare a agentului termic, SC ENET SA Focsani, nu l-a instiintat pe primarul Decebal Bacinschi de intentia sa de a parasi corabia fabricii de caldura pentru postul din domeniul co-generarii de la Bucuresti. Edilul s-a aratat surprins de declaratia lui Popescu insa a preferat sa puncteze situatia centralei termice a orasului in pragul sezonului rece. Bacinschi a precizat ca ENET are 9,300 milioane RON de achitat catre Distrigaz. Saptamina trecuta, municipalitatea a emis in contul a 9,800 milioane RON bilete la ordin prin care a achitat o prima rata de 500 mii RON. In sedintele urmatoare de Consiliu Local se va discuta si despre refacerea stocului de pacura. "Pina la finele anului, ENET trebuie sa primeasca 5 milioane RON de la bugetul central si 2,7 milioane RON de la bugetul local", a afirmat primarul. Acesta insa nu a cuantificat si datoriile pe care ENET le are in contul creditelor si imprumuturilor pentru modernizare, completind ca municipalitatea nu are implicatii in cazul acestora, raspunderea apartinind conducerii ENET. Si pentru ca toamna bate la usa, primarul Bacinschi a declarat ca termocentrala orasului nu trebuie lasata in situatia de a nu putea furniza agent termic populatiei, insa nu a garantat ca acest lucru nu se va intimpla. "Scumpirea gazelor va genera cresteri destul de mari pentru bugetul local. Pretul gigacaloriei este de 148 RON, in timp ce costul de productie e de 326 RON. Diferenta intre preturi e suportata prin subventii de la stat si bugetul local. Cu cit diferenta este mai mare, cu atit noi suportam mai mult de la buget. Partea nostra de subventie reprezinta un sfert din ce stringem din taxe si impozite", a mai spus Decebal Bacinschi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 16 ore, 35 minute, 5 secunde
Stateam si ma intrebam asa, oare salariile pentru cei 500 de angajati pe perioada in care ENET nu a functionat cine le plateste ? Sunt si-acolo vreo 500.000 RON/luna pe putin.
, acum 739392 zile, 16 ore, 35 minute, 5 secunde
directorul asta de Popescu sustine sus si tare incalzirea orasului in sistem centralizat,cica e mai rentabil economic...bla,bla bla si el pleaca de la ENET la o firma particulara ce comercializeaza si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.