Ultima oră

Pompierii isi sarbatoresc ziua cu o multime de manifestari

Dan Chiriac
11 sep 2008 647 vizualizări
Una dintre victimele exploziei de la Gugesti va discuta cu presa u pompierii isi vor comemora un coleg mort la datorie

Cu ocazia Zilei Pompierilor, care se sarbatoreste in fiecare an pe 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea va organiza mai multe manifestari. Azi, de la orele 10.00, la sediul ISU, inspectorul sef, col. ing. Paul Rotaru, va sustine o conferinta de presa cu ocazia aniversarii a 160 ani de la batalia din Dealul Spirii si a 240 ani de la elaborarea primei reglementari scrise de prevenire a incendiilor din tara. De asemenea, va participa in calitate de invitat la conferinta gradatul voluntar Neculai Macovei, de la Statia de Pompieri Vidra, unul dintre cei sapte pompieri raniti in urma exploziei de la Gugesti din vara anului 2004, atunci cind un tren marfar, plin cu combustibil, a deraiat si a luat foc. In aceasta dupa-amiaza, incepind cu ora 16.30, la sediul ISU va avea loc o intilnire cu rezervistii pompieri si protectie civila. Tot azi, cu incepere de la ora 15.00, la cimitirul din satul Colacu, comuna Valea Sarii, va avea loc o ceremonie comemorativa si o slujba religioasa la mormintul maiorului post-mortem Liviu Mihalache, cazut la datorie pe 8 februarie, in urma unui incendiu produs pe strada Marea Unire din Focsani. Pe atunci locotenent, Mihalache a fost rapus de fumul inecacios si gazele din subsolul unui bloc. Miine, la sediul ISU Vrancea, se va desfasura, cu incepere de la orele 11.00, un ceremonial care va cuprinde prezentarea mesajelor de felicitare in cinstea Zilei Pompierilor din Romania, prezentarea ordinelor de avansare in gradul urmator al unor cadre din inspectorat, premierea cistigatorilor la concursurile sportive, desfasurarea unor exercitii demonstrative specifice si o expozitie cu tehnica din dotare. Tot cu aceasta ocazie va fi organizata si Ziua Portilor Deschise. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.