Ultima oră

CFR a scapat de executarea silita

Nicoleta Cristea
8 sep 2008 752 vizualizări
Caile Ferate Romane - Sucursala Galati s-a salvat de la executare cu ajutorul unei actiuni in instanta, dupa care si-a achitat si datoriile catre Electrica. Societatea era la un pas sa se vada cu spatiile scoase la vinzare, dupa ce a acumulat catre Electrica datorii de nu mai putin de 11.088.677,19 lei, contravaloarea facturilor neplatite.

Pe linga aceasta suma, CFR mai avea de platit in primavara anului acesta peste 180 de lei cheltuielile de judecata, de executare si onorariul executorului judecatoresc. Dupa ce in martie CNCF "CFR" SA "" Sucursala Galati a primit instiintare a popririi pe contul unitatii de la banca, societatea a apelat la Judecatoria Focsani pentru a scapa de executare silita in favoarea Electrica. "Poprirea se infiinteaza la cererea creditorului de executorul judecatoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul tertului poprit. Atit sediul unitatii noastre, cit si al tertului poprit se afla in Bucuresti", arata CFR in cererea de chemare in judecata. Mai mult decit atit, societatea a sustinut ca nu a fost instiintata de actiune, astfel incit executarea silita trebuie oprita. Ulterior introducerii actiunii la Judecatoria Focsani, CFR a aflat si ca mai toate spatiile de care dispunea in judetul Bacau, Galati, dar si Vrancea, vor fi scoase la vinzare. "Executorul nu a precizat ca a luat masura inscrierii acestora in cartea funciara. Imobilele apartin Statului Roman", s-a scuzat CFR. Cu toate acestea, de frica ca va pierde restaurantele, farmaciile, apartamentele, magazinele mixte, precum si alte imobile pentru care lua chirii frumoase, CFR a achitat creditul restant, astfel incit instanta a luat act ca actiunea a ramas fara obiect. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.