Ultima oră

Mai multi raniti grav pe DN2

Raluca Manolache
6 sep 2008 820 vizualizări
Programul de prevenire a accidentelor rutiere produse pe DN2 - E85 si-a atins scopul u cu toate acestea a crescut numarul accidentelor pe alte tronsoane, care nu se aflau pe harta punctelor negre

Rutieristii au finalizat programul de prevenire a accidentelor rutiere comise pe DN2 - E85. Rezultatele obtinute in perioada 16 iulie - 31 august arata ca sapte soferi au murit pe soseaua europeana, in conditiile in care in perioada similara din 2007 s-au inregistrat cinci morti. Numarul soferilor raniti a fost mult mai mare, crescind de la sase la 15 cazuri. Accidentele grave s-au inregistrat in Dumbraveni, Urechesti, Focsani, Garoafa, Marasesti, Haret, Calimanesti, Adjud si Golesti. "In urma activitatilor desfasurate s-a inregistrat o scadere cu 23% a numarului de persoane decedate, o usoara crestere cu 6% a numarului de accidente grave si o crestere mai accentuata cu 66% a numarului de raniti grav, cresteri care se datoreaza unor cauze ce pot fi foarte greu combatute de politia rutiera: adormirea la volan, care reprezinta 17% din totalul accidentelor, 14% din totalul persoanelor decedate si 26% din totalul ranitilor grav", a precizat subcomisarul Daniel Fatu, seful SPR Vrancea. In consecinta, s-a constatat ca a scazut numarul de accidente provocate de principala cauza identificata la inceputul programului, aceasta fiind imprudenta pietonilor, primele trei cauze devenind adormirea la volan, abaterile carutasilor si neasigurarea la schimbarea benzii de circulatie. Pentru reducerea accidentelor grave pe E 85, oamenii legii au fost obligati sa aplice si 16.518 de amenzi, cele mai multe pentru viteza. De asemenea, politistii au constatat 55 de infractiuni la regimul de circulatie si au suspendat 550 permise de conducere pentru consumul excesiv de alcool, pentru depasirea vitezei legale sau pentru neacordarea prioritatii, acestea fiind doar unele dintre abateri. In urma derularii acestui program s-a inregistrat o usoara crestere a numarului de accidente pe alte tronsoane ale DN2 - E85, ce cuprind localitatile Urechesti, Marasesti si Adjud, care pina acum nu se aflau pe harta punctelor negre. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.