Ultima oră

Jandarmii au plimbat jurnalistii cu barca

Iulia Crețu
5 sep 2008 989 vizualizări
Inspectoratul si-a prezentat dotarile ieri u Jandarmeria dispune de 3 barci pneumatice care ar putea interveni in caz de inundatii

Jandarmeria Vrancea a derulat ieri, la Barajul Calimanesti, pe Siret, o misiune ceva mai speciala. Cu ocazia derularii campaniei de promovare a institutiei in rindul opiniei publice, Inspectoratul Judetean de Jandarmi a prezentat reprezentantilor mass-media o parte din dotarile tehnice ale institutiei. Astfel, cei care monitorizeaza activitatea oamenilor legii prin materiale de presa au trait senzatii tari intr-o cursa de citeva minute cu barca pneumatica la baraj. Echipati cu veste de salvare, jurnalistii au simtit din plin teama de intinderea de ape, tablou terifiant in special pentru cei care au vazut puhoaiele revarsindu-se la inundatii. Jandarmeria Vrancea dispune de 3 barci pneumatice, de diferite marimi, acestea intrind in inventarul institutiei dupa inundatiile din 2005. Pentru ca in ultimii ani astfel de tragedii, precum cea petrecuta la Vadu-Rosca, Nanesti sau Rastoaca, nu au mai avut loc, jandarmii folosesc barcile in misiunile de control pe perioada prohibitiei. De manevrarea lor se ocupa patru jandarmi, cu brevete speciale. "Astazi (n. r. ieri) a fost rindul presei sa fie plimbata cu una din barcile IJJ. O folosim in perioada de prohibitie pentru combaterea braconajului. Poate fi folosita si la inundatii, insa in ultimii ani ne-a ferit Dumnezeu de asa ceva. Avem la Inspectorat 3 barci, cea mai mare cu un motor de 30 cai si capacitate de 10 ^ 1, celelalte fiind de 6 ^ 1. Le avem din 2006, dupa inundatii", ne-a declarat lt. Sorin Hunea, purtatorul de cuvint al jandarmilor. Jandarmii sint bine echipati nu numai pentru interventii pe apa, dar si pe munte. Potrivit declaratiilor lt. Sorin Hunea, postul montan de la Soveja dispune de cordeline pentru catarat pe munte. Din pacate pentru jandarmi si din fericire pentru cei care ar putea ramine blocati pe culmi muntoase, in muntii Vrancei nu sint piscuri stincoase foarte abrupte pentru ca echipamentul de alpinisti sa fie utilizat foarte des. Tot ieri, jandarmii din unitatea mobila au fost supusi unor teste de rezistenta si abilitati la Stadionul Sud, acestia fiind supervizati de seful jandamilor, Daniel Catrangiu. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.