Ultima oră

Corina Trifan face curatenie: la moloz si la bani Phare

Iulia Crețu
4 sep 2008 2657 vizualizări
Primarul si seful de la Cultura nu se pun de acord cu privire la proiectul din Piata Unirii u intre timp, pavimentul spart, turnat de Bacinschi in anii 70, a fost ridicat de Mavi Beton, firma Corinei Trifan, directorul oficiosului PSD

Razboiul purtat intre Directia pentru Cultura Vrancea si Primaria Focsani pe seama recalificarii urbane Piata Unirii continua. Intre timp, sub birourile pesedistilor din Primarie si Consiliul Judetean, lucreaza de zor si masinile de la firma Corinei Trifan, Mavi Beton, care aduna molozul din vechiul paviment. In timp ce primarul Decebal Bacinschi spune ca Ministerul Culturii ar trebui sa aduca la cunostinta Ministerului Integrarii obiectiunile de modificare a proiectului, pentru ca prin intermediul acestuia s-au accesat fondurile Phare pentru refacerea centrului istoric, reprezentantul Directiei de Cultura ii atrage atentia edilului ca cererea de obtinere a avizului de constructie apartine Primariei Focsani. Cit despre modificarile solicitate de cei de la Cultura, primarul intelege ca in perimetrul din jurul fostei manastiri "Sf. Ioan Botezatorul" sa se scoata la iveala toate relicvele, insa declara ca in restul spatiului ar trebui sa se respecte desenul initial, aprobat de Ministerul Integrarii si sa se dea drumul la treaba. "Cei de la Cultura ar trebui sa se adreseze ministerului si firmei INOCSA pentru ca ei au contract. Voi discuta si eu cu dl Usturoi, insa noi putem vorbi de o zona de 15 metri in jurul manastirii, dar celelalte lucrari se pot face. In proiect este prevazuta si o scena, dar ea a fost proiectata respectindu-se conditiile impuse dupa standarde europene. Noua Piata a Unirii va trebui sa respecte mai multe functionalitati, de la cea turistica, arheologica, comerciala si pina la cea culturala. Proiectul a trecut prin miinile specialistilor si pina acum nu a avut nimeni nici o obiectie", ne-a spus primarul. La rindul sau, directorul Directiei pentru Cultura, Puiu Usturoi, spune ca pina la urma se vede nevoit sa sisteze lucrarile pentru ca nu se respecta cerintele Ministerului Culturii. Acestea prevad, pe linga modificarea anumitor aspecte de constructie, si "pastrarea in situ a descoperirilor".


Cory cara betoane sparte


Pina una alta, de fondurile de milioane de euro ajung sa beneficieze societati apropiate oamenilor din PSD. Asa se face ca la inceputul saptaminii, masini cu remorca de la firma Mavi Beton Focsani incarcau de zor molozul rezultat din spargerea pavimentului de linga Obelisc, lucrind in subantrepriza cu cei de la Unicom Galati. Pe linga Mavi Beton, patronata de directorul oficiosului de partid a PSD, Corina Trifan, pe fir la bani Phare ar fi intrat si firme ale lui Corneliu Prunache, un asociat al lui Doru Ioan Pirlatescu, directorul executiv Unicom SA. Dupa dedicatia cu amplasarea betonierei linga DN 2 D, se pare ca firma Mavi Beton va participa si la reabilitarea centrului orasului, zona aflata chiar sub birourile cele mai importante de la Primaria Focsani si Consiliul Judetean, ocupate de oameni ai PSD pe care cotidianul Monitorul de Vrancea ii menajeaza. Firma de constructii care a cistigat proiectul de refacere a zonei de centru a Focsanilor este Asociatia SC Unicom Galati SA - SC Dedal Bahamat SRL Galati, iar primarul spune ca e treaba acestora cu cine isi fac lucrarile. Proiectul de cosmetizare a centrului istoric valoreaza aproape 8 milioane de euro, fara TVA, din care 5 milioane vin din fonduri Phare, 1,6 milioane din fondul national, iar contributia cetatenilor municipiului este de 1,2 milioane euro. Santierul din centrul orasului va dura 18 luni de la data demararii lucrarilor, mai 2008. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.