Ultima oră

Continua vinzarea cabinetelor veterinare

Nicoleta Cristea
1 sep 2008 687 vizualizări
Medicii veterinari pot cumpara doar un singur imobil, cel pe care il si concesioneaza u in Vrancea exista 38 de cabinete veterinare

Medicii veterinari au posibilitatea sa isi cumpere imobilele unde isi desfasoara activitatea, la valoarea reala a cladirii si a terenurilor aferente. Acest lucru este posibil prin simpla anuntare in scris a intentiei catre ADS, prin care solicita cumpararea, dupa care urmeaza procedura de evaluare a imobilului respectiv. O lege in acest sens este in vigoare din anul 2004, dar in judet inca mai sint cabinete pentru care medicii veterinari platesc chirie. In total, in Vrancea exista 38 de cabinete, din care aproape jumatate sint deja vindute. Printre acestea se numara Boghesti, Gugesti, Gura Calitei, Racoasa, Soveja, Tataranu, Focsani si Adjud. La Marasesti, Panciu, Odobesti sau Cimpineanca se asteapta scrisoarea de intentie. Chiar daca imobilul nu are "pretendenti", medicul veterinar isi poate pastra concesiunea timp de minim 15 ani, fara sa poata fi "atins" de nimeni, dupa care contractul se prelungeste cel putin inca 7. Pina la achizitionare, medicii platesc obligatoriu o chirie, in functie de suprafata pe care isi desfasoara activitatea, in baza unui contract cu ADS. "Agentia Domeniilor Statului are un contract cu o firma specializata, prin care este facuta evaluarea spatiului. Se tine cont de mai multe aspecte, dar preturile nu sint "umflate" ca cele existente acum pe piata. E adevarat ca majoritatea cladirilor sint facute inainte de 1989. Cel mai «tinar» cabinet, daca pot spune asa, este cel de la Golesti, construit in 1983 "" 1984, care inca nu este cumparat. Au fost situatii in tara in care un singur medic a cumparat mai multe cabinete, astfel ca legea a fost facuta in asa fel ca un imobil sa nu poate fi cumparat decit de cel care il are in concesiune, care este obligat ca timp de 10 ani sa ii mentina destinatia", ne-a declarat medicul veterinar Iulian Cucoli, purtatorul de cuvint al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.